Training Slagkracht - Ontwikkelprogramma voor culturele organisaties

 • Startend zakelijk leiders van culturele organisaties
 • Ontwikkelprogramma voor professionalisering en zakelijke ontwikkeling
 • Amsterdam (Cultuur+Ondernemen)

Dit jaar lanceerden we Slagkracht, waar je als zakelijk verantwoordelijke handvatten krijgt aangereikt om je te ontwikkelen en te professionaliseren binnen de zakelijke kant van de culturele en creatieve sector. Met Slagkracht bieden we een online en offline platform waar je maandelijks aan een programma kunt deelnemen over uiteenlopende onderwerpen, waarmee je een stevige basis legt in je vak.

Ervaren trainers bieden kennis en vaardigheden toepasbaar op vraagstukken die nu bij jou spelen. Daarnaast kom je in contact met collega’s uit de sector, worden ervaringen uitgewisseld en leer je van elkaar.

Naast de offline programma’s bieden we je maandelijks nieuwe video’s, podcasts, blogs en artikelen per thema waardoor je je kennis vergroot. We zorgen ervoor dat de specifieke kennis die wordt aangeboden toepasbaar is op je eigen situatie en je direct aan de slag kan met de verschillende onderwerpen in je werk. Ook verwijzen we als kennisplatform door naar activiteiten en partijen die je bij kunnen staan bij het zetten van je volgende stap.

Voorbij de waan van de dag kijken

In de culturele en creatieve sector is over het algemeen het artistieke of creatieve product leidend, jij als zakelijk leider maakt het mogelijk, zorgt ervoor dat alle randvoorwaarden goed zijn geregeld. Een essentiële rol, maar dit kan wel eens een eenzame baan zijn. Wij geloven dat het veel oplevert om als zakelijk leider af en toe stil te staan, uit te zoomen en ruimte te nemen om te bekijken wat er nodig is om je zekerder te voelen over jezelf en in je werk. We bieden de mogelijkheid om in de programma’s voorbij de waan van de dag te kijken. Hoe fijn is het om iets verder vooruit te kijken op het gebied van bijvoorbeeld strategie, risico’s inschatten en de financiën? We helpen je graag mee op weg om de langere lijnen uit te zetten, van een persoonlijk leiderschapstraining tot een stoomcursus financiën. Alles om meer grip te ervaren in je werk waardoor je steviger in je schoenen staat en meer slagkracht ervaart. Jij kiest op welke onderwerpen je je wilt versterken.

Voor zakelijk verantwoordelijken

Bevlogen professionals die zich bezighouden met de zakelijke kant van een culturele of creatieve organisatie, die relatief startend zijn (1-5 jaar werkervaring in de zakelijke kant van de culturele sector) en zich verder willen ontwikkelen en professionaliseren. Denk aan zakelijk leiders, creatief producenten, productieleiders en marketeers. De culturele of creatieve sector kan zijn: film, theater, tv, architectuur, fotografie, festivals, muziek, beeldende kunst, media, games, design.

Een programma met diverse componenten

 • Maandelijks offline trainingsprogramma op diverse thema’s op het gebied van persoonlijk leiderschap, strategievorming en risicomanagement, waar je je los voor kan inschrijven. Scroll verder op deze pagina voor meer informatie over data en kosten.
 • De mogelijkheid om in het programma Zakelijk leiders op toer langs drie gerenommeerde zakelijk leiders te gaan van toonaangevende culturele organisaties. Er wordt in klein gezelschap een exclusief kijkje in de keuken gegeven met een inhoudelijk gesprek over thema's die spelen bij zakelijk verantwoordelijken. We belden de deelnemers om te horen wat zij meenamen uit het bezoek.
 • Podcastreeks waarin inspirerende zakelijk leiders hun bijzondere verhaal delen. Je hoort de verhalen van Jannet van Lange (Het NUT), Ruben Bosch (Welcome to the Village), Femke Monaghan-van Wachem (De Balie), Rick Mouwen (CLUB GEWALT) en Eva Huisman (TivoliVredenburg).
 • Blogs - in briefvorm - van zakelijk leiders over hun belangrijkste geleerde lessen. De reeks wordt afgetrapt door Margriet Colenbrander (Motel Mozaïque), die vervolgens haar prangende vraag stelt aan Jarmil Soe-Agnie (WORM). Shivani Jagroep (The Black Archives) en Merel Mathey (A'DAM Music School) vertrouwden hun ervaringen ook al toe aan ons.
 • Videocolleges van trainers die makkelijk terug te kijken zijn. Worden eind 2022 verwacht.

Slagkracht trainingen in 2022

 • Persoonlijk leiderschap in een creatieve omgeving:
  21 april en 9 juni 2022
 • Zakelijk leiders op toer: 29 sept., 13 okt. en 24 nov. 2022
 • Van droom naar daad: 12 oktober 2022
 • Omgaan met kansen en risico's: 3 november 2022
  (aanmeldingen gesloten)
 • Codes in de praktijk: 17 november 2022
  (aanmelden tot 3 november)
 • Stoomcursus financiën: 9 december 2022
  (volgeboekt)

Kosten

De kosten voor de live bijeenkomsten variëren tussen de €150 en €500. Zie de diverse programma’s voor de specifieke kosten. Voor het financieren van een programma willen je wijzen op de regeling van Werktuig PPO, een regeling van Platform Arbeidsmarkt Culturele en Creatieve Toekomst (ACCT). Via deze regeling kan je een derde van de kosten aanvragen aangezien het gaat om het ontwikkelen van jouw vaardigheden en jouw professionele ontwikkeling. Dit is vrij makkelijk te doen op www.werktuigppo.nl.

Heb je vragen over het programma? Neem dan contact op met Karen de Meester.