Skip naar content
Skip naar content

Ervaringsverhaal Slagkracht - Bellen met ...

In het najaar van 2022 - en ook weer in 2023 - ging een groep zakelijk verantwoordelijken op bezoek bij drie gerenommeerde zakelijk leiders/directeuren uit de creatieve- en culturele sector. Bezoeken die hen inspireren in hun leiderschap, handvatten geven in het praktisch leiden van hun organisatie en hen helpen om zichzelf te positioneren in het veld. Welke lessen deden de deelnemers op? En wat namen ze mee naar huis?

We belden met Halima el Ghamarti, directeur-bestuurder van BOKS Jongerencultuurhuis in Utrecht. Op donderdag 1 februari 2024 vond het derde bezoek plaats - uit het programma van 2023 - bij Bijlmer Parktheater. Zij ontmoette daar zakelijk directeur Jorien Waanders.

Portretfoto Halima el Ghamarti fotograaf Halima el Ghamarti 1080x1080

We belden met André Besseling, zakelijk directeur van de Dordrechts Museum Organisatie. Op woensdag 4 oktober vond het tweede bezoek plaats - uit het programma van 2023 - bij het Teylers Museum in Haarlem. Hij ontmoette daar zakelijke directeur Marije Kool.

André Besseling Studio Roodenburch
André Besseling

We belden met Sophie Claassen, freelance zakelijk leider. Op donderdag 21 september vond het eerste bezoek plaats - uit het programma van 2023 - bij het Scapino Ballet en ontmoette ze algemeen directeur Erik Pals.

Sophie Claassen
Sophie Claassen

We belden met Anne-Marie Geldhof, artistiek coördinator, planning en verkoop bij Het Zuidelijk Toneel. Op donderdag 29 september vond het eerste bezoek - uit het programma van 2022 - plaats bij Het HEM in Zaandam en ontmoette ze zakelijk leider Sarah de Jonge.

Anne Marie Geldhof achtergrond met kleur
Anne-Marie Geldhof

We belden met Greetje Sluijs, zakelijk leider bij Vis à Vis. Op 13 oktober 2022 vond het tweede bezoek plaats bij het Centraal Museum in Utrecht en ontmoette zij zakelijk directeur Marco Grob.

Profielfoto Greetje Sluijs
Greetje Sluijs

We belden met Eelco Tanghe, Hoofd Financiën bij Stadsschouwburg De Harmonie in Leeuwarden. Op 24 november 2022 vond het derde bezoek plaats bij Internationaal Theater Amsterdam, waar de groep Clayde Menso ontmoette.

Eelco Tanghe portret
Eelco Tanghe

Ontwikkelprogramma

Slagkracht is het programma waar je als zakelijk verantwoordelijke handvatten krijgt aangereikt om je te ontwikkelen en te professionaliseren binnen de zakelijke kant van de culturele en creatieve sector. Met Slagkracht bieden we een online en offline platform waar je maandelijks aan een programma kunt deelnemen over uiteenlopende onderwerpen, waarmee je een stevige basis legt in je vak.