Skip naar content
Skip naar content

Verdieping Slagkracht - Videocollege Omgaan met risico's

Kansen zien en kansen benutten gaan hand in hand met het nemen van risico’s. Dat vraagt om adequaat risicomanagement. De afgelopen twee jaar hebben wel aangetoond dat risico’s uit onverwachte hoek kunnen komen. Alexander Ramselaar leert jou in dit videocollege wat risicomanagement is, hoe je een risicomanagement-model kan toepassen, geeft drie (eigenlijk vier) praktische tips en als uitsmijter nog wat bemoedigende woorden van deze doorgewinterde adviseur.

Waarschijnlijk breng je (on)bewust al vormen van risicomanagement in de praktijk. Bijvoorbeeld door het verzekeren van risico’s, het doorrekenen van scenario’s of het bepalen van een go-no go moment bij een tentoonstelling of een tournee. Maar er is meer. Het actief integreren van risicomanagement in je dagelijkse praktijk geeft je een instrument in handen om makkelijker en beter onderbouwd collega’s of toezichthouders te overtuigen van je aanpak om kansen voor je organisatie te benutten.

Na het bekijken van deze video (of het lezen van het transcript):
- heb je een goed besef van wat risicomanagement is,
- weet je hoe je dit kan toepassen op jouw organisatie,
- kan je zelf een risicomanagement-model opstellen.

Je cookievoorkeuren staan het helaas niet toe om deze video weer te geven. Accepteer marketing cookies om de video te bekijken.

Tijd

Onderwerpen

00:04
00:59
02:36
07:53
11:36

Introductie Alexander Ramselaar
Wat is risicomanagement?
Hoe pas je een risicomanagementmodel toe?
Tips
Tot slot

Wil je meer weten over Risicomanagement? Bekijk dan onze kennisgids 'Hoe ga ik om met risicomanagement?'.

Ontwikkelprogramma

Dit is een videocollege in het kader van het ontwikkelprogramma Slagkracht van Cultuur+Ondernemen. Er volgen binnenkort nog twee videocolleges: Codes in de Praktijk en Stoomcursus Financiën. Houd ook onze nieuwsbrief in de gaten.

Begin 2022 lanceerde Cultuur+Ondernemen het ontwikkelprogramma Slagkracht, waar je als zakelijk verantwoordelijke handvatten krijgt aangereikt om je te ontwikkelen en te professionaliseren binnen de zakelijke kant van de culturele en creatieve sector. Met Slagkracht bieden we een online en offline platform waar je maandelijks aan een programma kunt deelnemen over uiteenlopende onderwerpen, waarmee je een stevige basis legt in je vak.