Skip naar content
Skip naar content

Training Slagkracht - Ontwikkelprogramma

  • Ontwikkelprogramma voor professionalisering en zakelijke ontwikkeling
  • Startend zakelijk verantwoordelijken in een een culturele of creatieve organisatie
  • Inschrijven per training op diverse data

Slagkracht is het programma waar je als zakelijk verantwoordelijke handvatten krijgt aangereikt om je te ontwikkelen en te professionaliseren binnen de zakelijke kant van de culturele en creatieve sector. Met Slagkracht bieden we een online en offline platform waar je maandelijks aan een programma kunt deelnemen over uiteenlopende onderwerpen, waarmee je een stevige basis legt in je vak. Naast de offline programma’s vind je video’s, podcasts, blogs en artikelen waardoor je je kennis vergroot. We zorgen ervoor dat de specifieke kennis die wordt aangeboden toepasbaar is op je eigen situatie en je direct aan de slag kan met de verschillende onderwerpen in je werk.

Wij geloven dat het veel oplevert om als zakelijk leider af en toe stil te staan, uit te zoomen en ruimte te nemen om te bekijken wat er nodig is om je zekerder te voelen over jezelf en in je werk. We bieden de mogelijkheid om in de programma’s voorbij de waan van de dag te kijken. Hoe fijn is het om iets verder vooruit te kijken op het gebied van bijvoorbeeld strategie, risico’s inschatten en de financiën? We helpen je graag mee op weg om de langere lijnen uit te zetten, van een persoonlijk leiderschapstraining tot een stoomcursus financiën. Alles om meer grip te ervaren in je werk waardoor je steviger in je schoenen staat en meer slagkracht ervaart. Jij kiest op welke onderwerpen je je wilt versterken.

Trainingen

We bieden de mogelijkheid om in de programma’s voorbij de waan van de dag te kijken. Hoe fijn is het om iets verder vooruit te kijken op het gebied van bijvoorbeeld strategie, risico’s inschatten en de financiën? We helpen je graag mee op weg om de langere lijnen uit te zetten, van een persoonlijk leiderschapstraining tot een stoomcursus financiën. Alles om meer grip te ervaren in je werk waardoor je steviger in je schoenen staat en meer slagkracht ervaart. Jij kiest op welke onderwerpen je je wilt versterken.

Podcastreeks

In de Slagkracht podcastreeks hoor je persoonlijke verhalen van inspirerende zakelijk leiders over een belangrijk moment in hun carrière. Het zijn de verhalen van Jannet van Lange (Het NUT), Ruben Bosch (Welcome to the Village), Femke Monaghan-van Wachem (De Balie), Rick Mouwen (CLUB GEWALT), Eva Huisman (TivoliVredenburg), Yoni Vermeire (Studio Dries Verhoeven), Nikki Kamps (Rotterdamse Dakendagen), Manuel Segond von Banchet (Danstheater AYA) en Danielle Guirguis (Smarthouse).

Brieven aan Zakelijk leiders

Blogs - in briefvorm - van zakelijk leiders over hun belangrijkste geleerde lessen. De reeks werd afgetrapt door Margriet Colenbrander (Motel Mozaïque), die vervolgens haar prangende vraag stelde aan Jarmil Soe-Agnie (WORM). Shivani Jagroep (The Black Archives) en Merel Mathey (A'DAM Music School) vertrouwden hun ervaringen ook al toe aan ons. De pen werd vervolgens overgenomen door Ray van Santen (De Parade), Jeltsje In der Rieden (Slagwerk Den Haag), Mark Hospers (Explore the North), Niek vom Bruch (Grand Theatre in Groningen), Cahit Metin, Hanneke Meijers en Rosa Boon (TENT), Inez Wolters (Zwermers) en Yoni Vermeire (Studio Dries Verhoeven)

Videocolleges

Videocolleges van trainers op het gebied van risicomanagement, financieel management en je wordt bijgepraat over de 3 culturele codes.

Zakelijk leiders op toer

De mogelijkheid om in het programma Zakelijk leiders op toer langs drie gerenommeerde zakelijk leiders te gaan van toonaangevende culturele organisaties. Er wordt in klein gezelschap een exclusief kijkje in de keuken gegeven met een inhoudelijk gesprek over thema's die spelen bij zakelijk verantwoordelijken.

Groepsfoto gemaakt in het Teylers Museum
Zakelijk leiders op toer, 3 oktober 2023, Teylers Museum Haarlem. Vlnr Marije Kool, Halima El Ghamarti, André Besseling, Daniek Cappetijn, Sanne Wiltink, Martin Hendriks, Sophie Claassen, Jacqueline Wasser. Foto door Marije Kool

Bellen met

In het najaar van 2022 ging een groep zakelijk verantwoordelijken op bezoek bij drie gerenommeerde zakelijk leiders/directeuren uit de creatieve- en culturele sector. Bezoeken die hen inspireren in hun leiderschap, handvatten geven in het praktisch leiden van hun organisatie en hen helpen om zichzelf te positioneren in het veld. Welke lessen deden de deelnemers op? En wat namen ze mee naar huis? We belden de deelnemers van de vorige editie om te horen wat zij mee namen uit het bezoek.

Praktische informatie

Voor zakelijk verantwoordelijken

Bevlogen professionals die zich bezighouden met de zakelijke kant van een culturele of creatieve organisatie, die relatief startend zijn (1-5 jaar werkervaring in de zakelijke kant van de culturele sector) en zich verder willen ontwikkelen en professionaliseren. Denk aan zakelijk leiders, productieleiders, producenten en marketeers. De culturele of creatieve sector kan zijn: film, theater, tv, architectuur, fotografie, festivals, muziek, beeldende kunst, media, games, design.

Kosten

De kosten voor de live bijeenkomsten variëren tussen de €225,- en €500,- exclusief btw. Zie de diverse programma’s voor de specifieke kosten. Voor het financieren van een programma wijzen we je op de regeling van Werktuig PPO, een regeling van Platform Arbeidsmarkt Culturele en Creatieve Toekomst (ACCT). Via deze regeling kan je een derde van de kosten aanvragen aangezien het gaat om het ontwikkelen van jouw vaardigheden en jouw professionele ontwikkeling. Dit is vrij makkelijk te doen op www.werktuigppo.nl.

Meer informatie

Heb je vragen over het programma? Neem dan contact op met Karen de Meester.