Training Slagkracht 2023 - Ontwikkelprogramma

  • Ontwikkelprogramma voor professionalisering en zakelijke ontwikkeling
  • Startend zakelijk verantwoordelijken in een een culturele of creatieve organisatie
  • Inschrijven per training op diverse data

Slagkracht is het programma waar je als zakelijk verantwoordelijke handvatten krijgt aangereikt om je te ontwikkelen en te professionaliseren binnen de zakelijke kant van de culturele en creatieve sector. Met Slagkracht bieden we een online en offline platform waar je maandelijks aan een programma kunt deelnemen over uiteenlopende onderwerpen, waarmee je een stevige basis legt in je vak.

Tijd voor reflectie en kennisuitwisseling

2023 staat voor veel zakelijk leiders in het teken van het aanvragen van meerjarige subsidies, zoals de BIS of bij één van de Rijkscultuurfondsen. Ook in een druk jaar als dit, is het van belang om tijd vrij te maken voor reflectie, nieuwe kennis en voor uitwisseling met collega’s. Met Slagkracht bieden we daar de mogelijkheid toe en brengen we een aantal zakelijke thema’s waar je je voordeel mee kunt doen. Ervaren trainers bieden kennis en vaardigheden toepasbaar op vraagstukken die nu bij jou spelen.

Naast de offline programma’s vind je video’s, podcasts, blogs en artikelen waardoor je je kennis vergroot. We zorgen ervoor dat de specifieke kennis die wordt aangeboden toepasbaar is op je eigen situatie en je direct aan de slag kan met de verschillende onderwerpen in je werk. Ook verwijzen we als kennisplatform door naar activiteiten en partijen die je bij kunnen staan bij het zetten van je volgende stap.

Twee vrouwen zitten op een stoel, te schrijven in een werkboek.
Greetje Sluijs (links) en Sophie Sanders (rechts) tijdens de training Persoonlijk Leiderschap in 2022. Fotograaf: Hester Terpstra

Voorbij de waan van de dag kijken

In de culturele en creatieve sector is over het algemeen het artistieke of creatieve product leidend, jij als zakelijk leider maakt het mogelijk, zorgt ervoor dat alle randvoorwaarden goed zijn geregeld. Een essentiële rol, maar dit kan wel eens een eenzame baan zijn. Wij geloven dat het veel oplevert om als zakelijk leider af en toe stil te staan, uit te zoomen en ruimte te nemen om te bekijken wat er nodig is om je zekerder te voelen over jezelf en in je werk. We bieden de mogelijkheid om in de programma’s voorbij de waan van de dag te kijken. Hoe fijn is het om iets verder vooruit te kijken op het gebied van bijvoorbeeld strategie, risico’s inschatten en de financiën? We helpen je graag mee op weg om de langere lijnen uit te zetten, van een persoonlijk leiderschapstraining tot een stoomcursus financiën. Alles om meer grip te ervaren in je werk waardoor je steviger in je schoenen staat en meer slagkracht ervaart. Jij kiest op welke onderwerpen je je wilt versterken.

Voor zakelijk verantwoordelijken

Bevlogen professionals die zich bezighouden met de zakelijke kant van een culturele of creatieve organisatie, die relatief startend zijn (1-5 jaar werkervaring in de zakelijke kant van de culturele sector) en zich verder willen ontwikkelen en professionaliseren. Denk aan zakelijk leiders, productieleiders, producenten en marketeers. De culturele of creatieve sector kan zijn: film, theater, tv, architectuur, fotografie, festivals, muziek, beeldende kunst, media, games, design.

Een programma met diverse componenten

Trainingen

Offline trainingsprogramma op het gebied van persoonlijk leiderschap, strategievorming en financieel management, waar je je los voor kan inschrijven.

Kijkje in de keuken

De mogelijkheid om in het programma Zakelijk leiders op toer langs drie gerenommeerde zakelijk leiders te gaan van toonaangevende culturele organisaties. Er wordt in klein gezelschap een exclusief kijkje in de keuken gegeven met een inhoudelijk gesprek over thema's die spelen bij zakelijk verantwoordelijken. We belden de deelnemers van de vorige editie om te horen wat zij mee namen uit het bezoek.

Persoonlijke verhalen

In de Slagkracht podcastreeks hoor je persoonlijke verhalen van inspirerende zakelijk leiders over een belangrijk moment in hun carrière. Het zijn de verhalen van Jannet van Lange (Het NUT), Ruben Bosch (Welcome to the Village), Femke Monaghan-van Wachem (De Balie), Rick Mouwen (CLUB GEWALT), Eva Huisman (TivoliVredenburg), Yoni Vermeire (Studio Dries Verhoeven), Nikki Kamps (Rotterdamse Dakendagen) en Manuel Segond von Banchet (Danstheater AYA).

Geleerde lessen

Blogs - in briefvorm - van zakelijk leiders over hun belangrijkste geleerde lessen. De reeks werd afgetrapt door Margriet Colenbrander (Motel Mozaïque), die vervolgens haar prangende vraag stelde aan Jarmil Soe-Agnie (WORM). Shivani Jagroep (The Black Archives) en Merel Mathey (A'DAM Music School) vertrouwden hun ervaringen ook al toe aan ons. De pen werd vervolgens overgenomen door Ray van Santen (De Parade), Jeltsje In der Rieden (Slagwerk Den Haag) en Mark Hospers (Explore the North).

Praktische handvaten

Videocolleges van trainers op het gebied van risicomanagement, financieel management en je wordt bijgepraat over de 3 culturele codes.

Kosten

De kosten voor de live bijeenkomsten variëren tussen de €250 en €550 exl.btw. Zie de diverse programma’s voor de specifieke kosten. Voor het financieren van een programma wijzen we je op de regeling van Werktuig PPO, een regeling van Platform Arbeidsmarkt Culturele en Creatieve Toekomst (ACCT). Via deze regeling kan je een derde van de kosten aanvragen aangezien het gaat om het ontwikkelen van jouw vaardigheden en jouw professionele ontwikkeling. Dit is vrij makkelijk te doen op www.werktuigppo.nl.

Meer informatie

Heb je vragen over het programma? Neem dan contact op met Karen de Meester.