Cultuur+Ondernemen

Stichting Cultuur+Ondernemen is hét kenniscentrum voor ondernemerschap in de cultuursector. Lees meer of plan direct een oriëntatiegesprek.

Beeldend kunstenaar

Remy Jungerman

LinkedIn Website

Ik wil de mentee zich internationaal laten oriënteren en alle mogelijkheden inzetten van een diversiteit die Nederland en de wereld kleurt.

Remy Jungerman (1959) studeerde op de Academie voor Hoger kunst- en cultuuronderwijs schilderen en tekenen en daarna beeldhouwen op de Rietveld Academie. Hij is professioneel kunstenaar gespecialiseerd in het maken van installaties, collages en wandsculpturen. Daarnaast is hij mede oprichter/curator van het 'Wakaman Project' (ontwikkelen van een theoretisch referentiekader voor de specifieke beeldtaal en symboliek van waaruit de kunst van Surinaamse kunstenaars in de diaspora is ontstaan).

Hij is nog steeds actief in het organiseren van ontmoetingen met collega-kunstenaars, theatermakers, schrijvers, curatoren, kunsthistorici en journalisten over de noodzaak van het ontwikkelen van een eigen referentiekader gebaseerd op de Surinaamse/Afrikaanse esthetiek in relatie tot een internationale ontwikkeling in de beeldende kunst waarbij grenzen door het internet dusdanig zijn vervaagd en kunst niet alleen maar meer een Westers fenomeen is.  

Tevens begeleidt hij vrijwillig jonge Surinaamse kunstenaars die in Nederland op de academies studeren en in Suriname. Hij is van mening dat deze jonge kunstenaars een stap verder kunnen geraken als zij niet opnieuw het wiel hoeven uit te vinden maar verder gaan met wat er reeds onderzocht is aan de ontwikkeling van een eigen referentiekader.  

Over mentoring

'We gaan op zoek naar de essentie door in contact te zijn met elkaar; ik deel mijn ervaring met de mentees zodat zij zich sneller kunnen ontwikkelen in het veld van de beeldende kunst en ik help ze met het zoeken naar de essentie van wat hen fascineert. Ik wil de mentee zich internationaal laten oriënteren en alle mogelijkheden inzetten van een diversiteit die Nederland en de wereld kleurt.' 

Bekijk hier met welke mentoren wij nog meer samenwerken, lees alles over ons mentoringtraject of neem contact op met Christine voor vragen of aanmelden.

Wat Cultuur+Ondernemen kan doen voor kunstenaars, culturele organisaties en bedrijven

Bekijk ons productoverzicht