Skip naar content
Skip naar content

Toegankelijkheid

Toegankelijkheidsverklaring

Deze toegankelijkheidsverklaring is geüpdatet op 02-04-2024.

Cultuur+Ondernemen streeft ernaar om haar website voor iedereen toegankelijk te maken en te voldoen aan de toegankelijkheidsnormen zoals vastgelegd in het Web Content Accessibility Guidelines (WCAG) niveau AA. We zijn blij te kunnen mededelen dat we per 02-01-2024 dit niveau hebben bereikt voor de volgende website(s):

cultuur-ondernemen.nl

cultuur-ondernemen.nl/governance-code-cultuur
cultuur-ondernemen.nl/culturele-financieringswijzer

cultuur-ondernemen.nl/cultuurleningen

  Status toegankelijkheidslabel van Cultuur+Ondernemen. Volg de link voor de volledige toegankelijkheidsverklaring.

  Bekijk hier de toegankelijkheidsverklaring van Cultuur+Ondernemen op toegankelijkheidsverklaring.nl (externe website).

  Uitgevoerde werkzaamheden

  Om onze website toegankelijk te maken, hebben we de volgende werkzaamheden verricht:

  • Tekstalternatieven en transcripten voor media: alle niet-tekstuele inhoud, zoals afbeeldingen en video's, zijn voorzien van geschikte tekstalternatieven en transcripten om de informatie toegankelijker te maken.
  • Navigeerbaarheid: verbeteringen zijn doorgevoerd om de website eenvoudig en intuïtief te navigeren, met inbegrip van een logische tabvolgorde en duidelijke focusindicaticatoren.
  • Contrastverhouding: we hebben ervoor gezorgd dat de kleurcontrasten op de website voldoen aan de WCAG-richtlijnen, waardoor de leesbaarheid wordt verbeterd.
  • Toetsenbordnavigatie: de website is ontworpen om volledig toegankelijk te zijn via het toetsenbord, zodat gebruikers die geen muis kunnen gebruiken, de website zonder problemen kunnen navigeren.
  • Formulieren en invoervelden: we hebben ervoor gezorgd dat alle formulieren en invoervelden toegankelijk zijn, inclusief juiste labels en beschrijvingen.

  Voor de website scan.cultuur-ondernemen.nl hebben we met de ontwikkeling in 2022 zo goed mogelijk rekening gehouden met de WCAG criteria. In 2023 hebben we de toegankelijkheid getoetst bij de doelgroep, waaruit bleek dat de website goed bedienbaar is met een screenreader. We hebben gezorgd voor een logische tabvolgorde, voldoende contrast en correct gelabelde invoervelden. Mocht je toegankelijkheidsproblemen ervaren, laat het ons dan weten, zodat we passende maatregelen kunnen nemen.

  Toegankelijkheidsrapport

  Voor een gedetailleerd overzicht van onze toegankelijkheidsinspanningen en resultaten verwijzen wij je naar ons Toegankelijkheidsrapport. Wij streven ernaar om jaarlijks een onderzoek uit te voeren om te waarborgen dat we blijven voldoen aan de richtlijnen.

  Vragen of problemen?

  Heb je suggesties om de website gebruiksvriendelijker te maken? Of ervaar je een probleem met de toegankelijkheid? Neem contact met ons op via info@cultuur-ondernemen.nl. Dan zoeken we naar een passende oplossing.