Skip naar content
Skip naar content

Toegankelijkheid

Toegankelijkheidsverklaring

Deze toegankelijkheidsverklaring is opgesteld op 01-10-2020.

Onze ambitie is dat informatie op onze website in begrijpelijk Nederlands is opgeschreven en dat de site makkelijk navigeerbaar is. Op een aantal punten voldoen we al aan de toegankelijkheidseisen. Het is onze wens om binnen enkele jaren te voldoen aan deze eisen van de overheid (WCAG 2.1). Voldoen aan deze standaard maakt onze website gebruiksvriendelijker en toegankelijker voor gebruikers.

Wat doen we al goed

(Bron: quickscan Lighthouse report viewer)

  • Onze website is geschikt voor zowel desktops en mobiele apparaten
  • De pagina gebruikt skiplinks om blokken content te omzeilen
  • Het is mogelijk om het lettertype te vergroten

Verbeterpunten

Sommige dingen moeten nog beter. Daar werken we aan. Zoals:

  • Pdf-bestanden: Die moeten aan dezelfde eisen voldoen als de website. Voor de meeste pdf’s is dat nu nog niet zo. Wij zijn bezig met een plan voor het toegankelijk maken van nieuwe pdf’s.
  • Video’s: Alle video’s moeten ondertiteld zijn, dit is nog niet bij al onze video’s het geval. Nieuwe video's gaan we wel gelijk ondertitelen.
  • Kleurcontrast: Er moet voldoende kleurcontrast zijn tussen de tekst en achtergrond. Samen met onze experts zoeken we uit wat goed werkt en passen dit waar nodig aan.
  • Formuliervelden: Alle formuliervelden moeten een label/titel hebben zodat spraaksoftware de velden kan herkennen. Onze digitale experts onderzoeken hoe we dit kunnen verbeteren.

Testen van de site

Dit jaar zijn we al bezig met technische verbeteringen door te voeren op onze site(s). De structuur en toegankelijkheid heeft altijd onze aandacht. Komende jaren laten we de site(s) regelmatig testen door experts van buiten.

Vragen of problemen?

Heb je tips om de website gebruiksvriendelijker te maken? Of ervaar je een probleem met de toegankelijkheid? Neem contact met ons op via info@cultuur-ondernemen.nl. Dan zoeken we naar een passende oplossing.