Skip naar content
Skip naar content

Christine Sluysmans

Projectleider mentoring

LinkedIn
Profielfoto Christine Sluysmans

Als Projectleider Mentoring verbind ik startende met ervaren vakgenoten; jong talent met bewezen talent. Sinds 2002 ben ik in dienst van Cultuur+Ondernemen, toen nog Kunstenaars&CO.
In 2005 initieerde ik mentoring in de kunst in Nederland en ben dan ook de motor van het mentoringprogramma van Cultuur+Ondernemen. Dat programma bestaat deels uit mentoringprogramma’s voor culturele organisaties van Cultuur+Ondernemen zelf, zoals Mentoring voor Zakelijk Leiders en spin-off Mentoring voor Kunstpodia.
Bekijk het overzicht van betrokken mentoren. Daarnaast leid ik mentoringprogramma’s voor kunstenaars in samenwerking met het Mondriaan Fonds, zoals Mentoring Werkbijdrage Kunstenaar Start.

Van oorsprong ben ik kunsthistoricus, gespecialiseerd in moderne beeldende kunst en in kunstbeleid & management, afgestudeerd op receptieonderzoek naar het werk van Marlene Dumas in Nederland.
Na mijn studies was ik 15 jaar werkzaam als curator, onder meer bij Arti & Amicitiae in Amsterdam en later ook met mijn eigen stichting The Art Connexion, vaak in samenwerking met co-curatoren en altijd een mix van jong en bewezen talent. Voor mijn studies werkte ik als redactiemedewerker bij uitgeverijen Ambo en De Fontijn, wilde mijn eigen boekhandel beginnen en maakte jarenlang radioprogramma’s voor Vrouwenradio Amersfoort.