Cultuur+Ondernemen

Stichting Cultuur+Ondernemen is hét kenniscentrum voor ondernemerschap in de cultuursector. Lees meer of plan direct een oriëntatiegesprek.

Tekenaar

Milo

LinkedIn Website

Ik ondersteun je vooral met enthousiasme, maar zal, waar nodig, ook kritisch zijn.

Een klantenkring opbouwen in het pré digitale tijdperk betekende 'op stap met een grote map vol (teken)werk'. Van redactie naar redactie, van ontwerpbureau naar uitgever. En er daarna weer achteraan bellen.
 Zo leerde Milo de 'markt' kennen. En de mensen. Later kwam er nog de samenwerking met illustratie-agentschap Art Associates bij.
 Nu gaat alles per e-mail en sociale media. Via een eigen blog of website kan je zelfs worden opgepikt door Disney in Amerika.


Naast het onder de aandacht brengen, is er ook de inhoudelijke kant van je werk. Een kunstenaar heeft eigen visie, of werkgebied .....een herkenbare stijl. Het heeft zin om je bewustzijn daarover bij jezelf te blijven ontwikkelen.
 Milo heeft altijd gewerkt op het scherpst van de snede, van een eigen stijl/inhoudelijke aanpak, versus de wensen van een opdrachtgever. Die 'eigenwijze' opstelling werkt goed in de redactionele hoek, waar eigen inbreng gewenst is.


Klanten zijn tijdschriften (Quest, De Groene Amsterdammer, allerlei bedrijfsbladen) en kranten (NRC Handelsblad, NRC Next). Posters en publiciteitsmateriaal voor festivals, het Concertgebouw, theaters (Bellevue, Brakke Grond, Toomler). Milo heeft veel 'live' getekend bij gelegenheden in Felix Merites, op de Parade, de Stadsschouwburg en bij journalistiek theater 'De Brakke Zondag'.


Recent werkte hij aan een reeks muziek projecten samen met Edwin Rutten (Warner Music).
 Dat zijn cd's, maar ook promotiemateriaal en decors voor voorstellingen.
 Ook richt Milo zich op tentoonstellen en verkopen van teken/ schilderwerk.
 Ervaring met lesgeven zijn een jaar illustratie klas in Rotterdam, Willem de Kooning Academie, diverse gastdocentschappen en workshops. 

Tegenwoordig begeleidt hij elk jaar de stage van een student illustratie, via de e-mail.
 Het mentorschap kan erg belangrijk zijn, dat herinnert hij zich nog uit zijn 
begintijd. Motivering van door hem gewaardeerde mensen uit het vak heeft echt een rol gespeeld.
 Een mentor kan helpen een koers te bepalen. Zijn er creatief of zakelijk mogelijkheden die je over het hoofd ziet? Of is meer doelgerichtheid gewenst? Welke keuzes maak je?
 Milo: 'uitwisseling is inspirerend voor mentee én mentor. 
Maar, het doel is om jou, als beginnend kunstenaar, zinvolle ondersteuning te bieden. Vooral met enthousiasme, maar ik zal, waar nodig, ook kritisch zijn. Als mijn aanpak je bevalt, ben ik graag een klankbord voor je.'

Bekijk hier met welke mentoren wij nog meer samenwerken, lees alles over ons mentoringtraject of neem contact op met Christine voor vragen of aanmelden.

Wat Cultuur+Ondernemen kan doen voor kunstenaars, culturele organisaties en bedrijven

Bekijk ons productoverzicht