Cultuur+Ondernemen

Stichting Cultuur+Ondernemen is hét kenniscentrum voor ondernemerschap in de cultuursector. Lees meer of plan direct een oriëntatiegesprek.

Expert juridische zaken en notariaat

Michel T Schroots

Werkgebieden

Juridische zaken en notariaat

Huidige functie

Advocaat bij Schaap advocaten notarissen

Doel van mijn tussenkomst en begeleiding is steeds het bereiken van een goede en praktisch werkbare oplossing.

Met welk soort vragen of vraagstukken kun je bij mij terecht?

Ik ben als advocaat gespecialiseerd in ondernemingsrecht en contractenrecht: denk hierbij onder meer aan het opstellen van overeenkomsten, algemene voorwaarden, arbeidsrecht, reorganisatie, herstructurering, financiering, samenwerkingsverbanden (privaat en met de overheid), fusies en overnames, incasso, vennootschapsrecht, aandeelhoudersovereenkomsten, statuten, rechtspersonen, insolventie en aansprakelijkheidsrecht, compliance en fraude. Kortom alles in de ruimste zin des woords, waarbij wij in alle gevallen over de betreffende rechtsgebieden adviseren en daarover bij onoverkomelijke geschillen procederen.

Andere specialisaties van ons kantoor zijn: notariaat (op- en inrichting van rechtspersonen/joint ventures, maatschappen, zekerheden, vastgoed), huurrecht, bouwrecht, omgevingsrecht en aanbestedingsrecht.

Mijn belangrijkste werkervaring in het bedrijfsleven

Ik ben 26 jaar als advocaat werkzaam waarvan de laatste 18 jaar bij Schaap advocaten en notarissen te Rotterdam (www.schaap.eu). Ik vervul diverse bestuurlijke en toezichthoudende functies. Een van mijn belangrijkste professionele fascinaties is de psychologie van het recht: wat beweegt de mens om dingen op een specifieke wijze te doen. Doel van mijn tussenkomst en begeleiding is steeds het bereiken van een goede en praktisch werkbare oplossing. 

Waarom doe ik mee aan het Expertprogramma van Cultuur+Ondernemen?

Ik hecht er veel waarde aan om mij op een andere manier binnen de maatschappij in te zetten en mij daarin nuttig te maken (zie onder meer: www.beschermdewieg.nl). Ik probeer daarbij het verschil te maken door zuivere communicatie te promoten en echte verbindingen tot stand te brengen. Cultuur en kunst zijn daarbij een wezenlijk onderdeel van mijn leven. 

Bekijk hier met welke experts wij nog meer samenwerken, lees alles over ons expertprogramma of neem contact op met Martine voor vragen of aanmelden.

Wat Cultuur+Ondernemen kan doen voor kunstenaars, culturele organisaties en bedrijven

Bekijk ons productoverzicht