Cultuur+Ondernemen

Stichting Cultuur+Ondernemen is hét kenniscentrum voor ondernemerschap in de cultuursector. Lees meer of plan direct een oriëntatiegesprek.

Expert organisatie en projectorganisatie

Krista den Uijl

Werkgebieden

Organisatie en projectorganisatie

Huidige functie

(project)organisatie bij pensioen- en verzekeringswezen

In een open setting wil ik samen het vraagstuk te lijf gaan. Echt doorgronden waar kansen en mogelijkheden zitten en wat de valkuilen zijn vanuit het drieluik 'inhoud-proces-mens'.

Met welk soort vragen of vraagstukken kun je bij mij terecht?

In het dagelijks leven ben ik organisatieadviseur. Mijn werkzaamheden bestaan onder andere uit het begeleiden van workshops en brainstormsessies, het opstellen van projectplannen en adviseren over de inrichting en werking van organisaties. Hierbij kun je denken aan het bevorderen van samenwerking en trainingen maar ook het vertalen van strategie naar daadwerkelijke plannen of het in kaart brengen van processtromen.

Dus heb je een vraagstuk op het gebied van (project)organisatie, of wil je eens uitgedaagd worden over je visie of doelstellingen? Dan ben je aan het goede adres.

Wat is mijn manier van werken als expert?

In een open setting wil ik samen het vraagstuk te lijf gaan. Echt doorgronden waar kansen en mogelijkheden zitten en wat de valkuilen zijn vanuit het drieluik 'inhoud-proces-mens'. Bijvoorbeeld: inhoudelijk kan een voorstel goed doordacht zijn en ook de projectplanning ziet er degelijk uit. Vergeten wordt echter dat er mensen bij betrokken zijn, die wellicht anders moeten gaan werken of belangen hebben bij het project; of het inhoudelijke idee is enorm inspirerend maar aan de uitvoering is nog geen aandacht besteed. Dan gaat het uiteindelijk een keer mis. Alleen als alles in samenhang klopt, gaat een idee of project vliegen.

Mijn belangrijkste werkervaring in het bedrijfsleven

Als Management Consultant werk ik vooral voor de financiële sector en adviseer ik de grote pensioenuitvoerders en verzekeraars van Nederland. Daarbij werk ik voornamelijk binnen de pensioensector en volg daarom nauw de ontwikkelingen van de laatste jaren. 

Projecten lopen uiteen van het begeleiden van managementteams bij strategische vraagstukken tot het werkbaar krijgen van nieuwe wetgeving op de werkvloer, bijvoorbeeld door: 

  • Het begeleiden van sociale partners tijdens een strategische heidag
  • Het begeleiden van management bij het opstellen en implementeren van een nieuwe bedrijfsvisie
  • Het opleiden van een klantteam bij een verzekeraar in klantgericht werken volgens de nieuwe wetgeving

Waarom doe ik mee aan het Expertprogramma van Cultuur+Ondernemen?

Van huis uit ben ik opgeleid als Historicus in Leiden en heb op een gegeven moment de switch gemaakt naar het bedrijfsleven. Echter, ik voel me nauw betrokken bij het culturele erfgoed en het belang daarvan voor de maatschappij. De afgelopen jaren is er steeds meer bezuinigd en merk ik in gesprekken dat de omslag naar een meer business-gedreven organisatie soms nog lastig te maken is voor culturele instellingen. Met mijn kennis en ervaring hoop ik mijn steentje bij te kunnen dragen aan alle mooie initiatieven die er zijn in Nederland.

Welke kunstvormen spreken mij het meest aan en waarom? 

  • Cultureel erfgoed, (kleine) musea, historische genootschappen, monumenten et cetera: Al van kleins af aan ben ik geboeid door geschiedenis en het delen van kennis over gebeurtenissen van toen die nog altijd het nu beïnvloeden. Het bewaren van ons cultureel erfgoed in welke vorm ook vind ik enorm belangrijk.
  • Muziek, cabaret, theater: Vanuit een meer persoonlijke interesse als bezoeker en genieter.
  • Daarnaast iedereen met een interessant of complex vraagstuk die hier graag met iemand met een frisse blik naar wil kijken. Dan maakt achtergrond wat mij betreft niet zoveel uit! 

Bekijk hier met welke experts wij nog meer samenwerken, lees alles over ons expertprogramma of neem contact op met Martine voor vragen of aanmelden.

Wat Cultuur+Ondernemen kan doen voor kunstenaars, culturele organisaties en bedrijven

Bekijk ons productoverzicht