Cultuur+Ondernemen

Stichting Cultuur+Ondernemen is hét kenniscentrum voor ondernemerschap in de cultuursector. Lees meer of plan direct een oriëntatiegesprek.

Expert marketing, positionering en digitale communicatie

Anne Marie van Gerwen

Werkgebieden

Marketing, positionering en digitale communicatie

Huidige functie

Digital Marketing Capabilities bij Philips International  

Ik bied ondersteuning bij (digitale) marketingvraagstukken: het aanboren van nieuwe publieksgroepen via digitale media, het contact met het huidige publiek via sociale media versterken en duidelijke positionering realiseren in een wereld waar alles online is.

Met welk soort vragen of vraagstukken kun je bij mij terecht?

Bij mij kun je terecht als je vragen hebt over:

  • Hoe binding op te bouwen of te behouden met publiek in een veranderende, steeds verder gedigitaliseerde omgeving? Zowel de culturele organisaties als het publiek hebben tegenwoordig zoveel communicatiemiddelen om uit te kiezen, hoe vinden we elkaar nog?
  • Positioneringsvraagstukken: welke groepen (publiek, sponsors) hebben prioriteit? Wat is belangrijk voor hen? En hoe kunnen wij de propositie en communicatie zo aanpassen dat je voor deze groepen aantrekkelijk blijft?  

Wat is mijn manier van werken als expert?

Ik ga uit van waar een organisatie zelf sterk in is en wat haar bijzonder maakt. Dit zal ik tijdens eerste bezoeken en gesprekken proberen te doorgronden. Die sterke punten vormen de basis om samen tot een nieuwe strategie te komen. Daarnaast ben ik pragmatisch ingesteld, dus zal ik altijd sturen op praktische uitvoerbaarheid.  

Ik geloof er altijd in dat de klant zelf tot antwoorden moet komen en de adviseur vooral bijstuurt, relevante informatie aandraagt, signaleert en structuur aanbrengt. Alleen met een zelf ontwikkelde en gedragen visie kan een organisatie succesvol verder.  

Mijn belangrijkste werkervaring in het bedrijfsleven

Ik heb marketing- en saleservaring opgebouwd in diverse sectoren: telecommunicatie, media en cultureel erfgoed. Ik heb adviserende of specialistische rollen gehad, maar ook teams geleid. De laatste jaren focus ik op digitale marketing en het realiseren van veranderingen die hiermee samengaan. Ook ontwikkel ik trainingen en e-learnings op dit gebied.  

Waarom doe ik mee aan het Expertprogramma van Cultuur+Ondernemen?

De cultuursector heeft een speciaal plekje in mijn hart vanwege mijn familie achtergrond. Voor mij is deze wereld ook inspirerend: omdat mensen in deze sector vanuit een tomeloze inzet werken en vaak heel inventief moeten zijn met beperkte tijd en middelen. Hierdoor brengen zij vaak verrassende en innovatieve dingen tot stand.  

Welke kunstvormen spreken mij het meest aan en waarom?

Podiumkunst, beeldende kunst en musea – dit heeft meer te maken met vertrouwdheid dan met iets anders. Schroom dus niet als je organisatie niet in bovenstaand antwoord voorkomt.  

Bekijk hier met welke experts wij nog meer samenwerken, lees alles over ons expertprogramma of neem contact op met Martine voor vragen of aanmelden.

Wat Cultuur+Ondernemen kan doen voor kunstenaars, culturele organisaties en bedrijven

Bekijk ons productoverzicht