Skip naar content
Skip naar content

Training Slagkracht 2024 - Van Projectorganisatie naar Toekomstbestendige Organisatie

  • 09:30 tot 17:00
  • Kerkstraat 204, Amsterdam (Cultuur+Ondernemen)
  • 300 excl btw
  • 12 deelnemers (max 1 per organisatie)
  • Startend zakelijk verantwoordelijken in een culturele of creatieve organisatie

Ben je als zakelijk leider klaar voor een volgende stap met jouw culturele organisatie? Wil je meer continuïteit, toekomstplannen maken en verder professionaliseren en minder afhankelijk zijn van wel of niet toegekende projectsubsidies? Tijdens deze training helpen we je op weg in de transitie naar een meer structurele organisatie.

Om iedereen de kans te geven om zich optimaal te ontwikkelen en de groep deelnemers zo divers mogelijk te maken, is het maximale aantal deelnemers uit eenzelfde organisatie niet meer dan één.

Het kan een hoop onzekerheid met zich meebrengen: het hoppen van projectsubsidie naar projectsubsidie, terwijl je het liefst een stap verder wil komen met jouw organisatie. Maar hoe kan er geprofessionaliseerd worden als er nauwelijks buffer is? Bij de transitie naar een structurele organisatie komt een hoop kijken, zowel op financieel, organisatorisch als strategisch vlak. Tijdens deze dag komen verschillende facetten aan bod die je laten nadenken over de eerste stappen naar een meer toekomstbestendige culturele of creatieve organisatie.

Ondernemen is mensen overtuigen van een wereld die nog niet bestaat. Laat de cultuursector daar nu net in uitblinken. Als zakelijk verantwoordelijke leer je in deze training als een ondernemer te denken vanuit je bezoekers en/of klanten om toekomstbestendiger te zijn.

trainer Tijmen Rümke

Voor wie?

Bevlogen professionals die zich bezighouden met de zakelijke kant van een culturele of creatieve organisatie, die relatief startend zijn (1 tot 5 jaar werkervaring in de zakelijke kant van de culturele sector) en zich willen ontwikkelen op het gebied van leiderschap. De culturele of creatieve sector kan zijn: film, theater, tv, architectuur, fotografie, festivals, muziek, beeldende kunst, media, games, design.

Programma

In dit op zakelijke praktijk gerichte training is er veel ruimte voor interactie. Vragen worden beantwoord en ervaringen worden uitgewisseld. De volgende vragen komen aan bod:

  • Wat is je waardepropositie?
  • Met welke vormen zou je nog meer kunnen verdienen aan de waarde die je creëert?
  • Welk portfolio van diensten en producten zou je kunnen aanbieden voor een gezonde mix?
  • Hoe moeten processen worden ingericht in je organisatie om toekomstbestendig te zijn?
  • Hoe kijk je over jaargrenzen heen?
  • Hoe maak je een financieringsmix structureel?

    Tijdstip & locatie

    09:30 uur - Inloop met koffie en thee
    10:00 uur - Start training
    12:30 uur - Lunch
    13:15 uur - Vervolg training
    16:30 uur - Einde training en borrel
    17:00 uur - Einde dag

    De training vindt plaats bij Cultuur+Ondernemen (Kerkstraat 204, Amsterdam).

    Onderdeel van deze training is een huiswerkopdracht die van te voren gemaakt dient te worden. Reken hiervoor ongeveer 3 uur voorbereiding.

    Resultaat

    • Je hebt een ondernemende manier van denken aangeleerd die je mee kan nemen naar jouw organisatie.
    • Je bent aan de slag gegaan met de waardepropositie van jouw organisatie.
    • Je gaat naar huis met een idee van het nemen van eerste stappen/ideeën om de transitie naar een structurele organisatie.
    • Je hebt tijd en ruimte genomen om over jaargrenzen heen te kijken.

    Alexander Ramselaar

    Alexander Ramselaar is opgeleid als bedrijfseconoom en hij was 18 jaar werkzaam in de financiële- en vastgoedsector. Parallel aan zijn werkzame leven ontstond eind jaren negentig een passie voor hedendaagse kunst, met een grote betrokkenheid bij de culturele sector in Nederland tot gevolg. In 2012 werd het tijd zijn passie voor cultuur en kerncompetenties op het gebied van financieren en vastgoed samen te brengen in Backing Grounds. Een praktijk die zich richt op het verbinden en overbruggen van de domeinen cultuur, vastgoed en financiering. Centraal staan vraagstukken over financiering en vastgoed die kunstenaars, creatieven en culturele instellingen in hun dagelijkse praktijk tegenkomen. Sinds 2014 is Alexander als associate-adviseur aan Cultuur+Ondernemen verbonden.

    2021 CO Alexander Ramselaar Els Zweerink
    Fotograaf: Els Zweerink

    Tijmen Rümke

    Onder de naam Studio George helpt Tijmen Rümke creatieve en impact ondernemers een goed bedrijf op te bouwen. Uiteraard helpt hij met de zakelijke vaardigheden en kennis die nodig zijn om een bedrijf goed te runnen, maar ook met de persoonlijke zoektocht en ontwikkeling die je nodig hebt om als ondernemer te groeien. Methoden die hij inzet zijn 1op1-coaching, trainingen, het hosten van mastermind-groepen en de De Gebakken Peren Podcast. In het verleden heeft Tijmen verschillende universiteiten opgericht of geleid, was hij organisatieadviseur en lang geleden afgestudeerd als natuurkundige.

    Tijmen Rumke

    Karen de Meester

    Karen de Meester, adjunct-directeur Zakelijk Ontwikkelen en Governance bij Cultuur+Ondernemen, modereert de bijeenkomst.

    2021 CO Karen de Meester Els Zweerink
    Fotograaf: Els Zweerink

    Kosten

    De kosten voor het programma zijn € 300,- exclusief btw. Hierin zit inbegrepen:

    • Trainingsprogramma o.l.v. Alexander Ramselaar, Tijmen Rümke en Karen de Meester

    • Lunch, koffie en thee en een borrel achteraf

    • Materialen waarmee je - wat je hebt geleerd - kan toepassen in jouw situatie

    • Een kosteloos oriëntatiegesprek als follow-up op jouw programmadag. Tijdens dit gesprek kan je persoonlijk advies krijgen van een medewerker van Cultuur+Ondernemen mocht je dieper op een situatie in willen gaan, of wanneer er vragen overblijven.

    Voor het financieren van dit programma willen wij je wijzen op de regeling van Werktuig PPO, een regeling van Platform Arbeidsmarkt Culturele en Creatieve Toekomst (ACCT). Via deze regeling kan je een derde van de kosten terugvragen aangezien het gaat om het ontwikkelen van jouw vaardigheden in jouw professionele ontwikkeling. Dit is vrij makkelijk aan te vragen op www.werktuigppo.nl

    We zijn benieuwd naar je motivatie! Mocht er naar aanleiding van de motivatie twijfels zijn of je bij de juiste training zit, dan wordt er contact opgenomen voor nadere toelichting. Mocht na overleg blijken dat plaatsing niet passend is, dan wordt het deelnamebedrag teruggestort.

    Aanmelding

    Je kan je uiterlijk tot 14 november 2024 aanmelden voor deze training. Heb je vragen over het programma? Neem dan contact op met Karen de Meester via karen@cultuur-ondernemen.nl.

    Ontwikkelprogramma

    Slagkracht is het programma waar je als zakelijk verantwoordelijke handvatten krijgt aangereikt om je te ontwikkelen en te professionaliseren binnen de zakelijke kant van de culturele en creatieve sector. Met Slagkracht bieden we een online en offline platform waar je maandelijks aan een programma kunt deelnemen over uiteenlopende onderwerpen, waarmee je een stevige basis legt in je vak.