Skip naar content
Skip naar content

Training Slagkracht 2024 - Persoonlijk Leiderschap

+
 • 09:30 tot 17:00
 • Kerkstraat 204, Amsterdam (kantoor Cultuur+Ondernemen)
 • 500 excl btw
 • 12 deelnemers (max 1 per organisatie)
 • Startend zakelijk verantwoordelijken in een culturele of creatieve organisatie

Wie ben jij als zakelijk verantwoordelijke? Waar sta je nu? Waar wil je naartoe? En hoe kom je daar? Een groot deel van een zakelijk verantwoordelijke zijn gaat niet alleen om kennis en kunde, maar ook om de persoon die je meeneemt in je werk. Kennis over wie je bent, helpt jou om je te ontwikkelen als professional en geeft ruimte voor groei.

Het is helaas niet meer mogelijk om je aan te melden voor deze training.

Tijdens deze training maken we een pas op de plaats en keren naar binnen. We staan stil bij wie jij bent als persoon, waar jij voor staat en hoe je je verhoudt tot de mensen en het culturele landschap om je heen. In een groep onder leiding van een ervaren trainer ga je met oefeningen aan de slag om in contact te komen met je eigen gevoel, waarden en kwaliteiten als leider.

Voor wie?

Bevlogen professionals die zich bezighouden met de zakelijke kant van een culturele of creatieve organisatie, die relatief startend zijn (1-5 jaar werkervaring in de zakelijke kant van de culturele sector) en zich verder willen ontwikkelen en professionaliseren.

Denk aan zakelijk leiders, creatief producenten en productieleiders. De culturele of creatieve sector kan zijn: film, theater, tv, architectuur, fotografie, festivals, muziek, beeldende kunst, media, games, design. Je hebt behoefte om stil te staan bij jouw drijfveren, weer te ervaren waarom je doet wat je doet en hoe je die kennis kan benutten en kan bijsturen in de ontwikkeling in je vak.

Programma

Dag 1 - donderdag 8 februari:

 • Kennismaking & introductie: wat is persoonlijk leiderschap?

 • Mij rode draad: Wie ben ik als leider en waarom doe ik wat ik doe?

 • Persoonlijke positionering: Waardebepaling

 • Kwaliteiten en valkuilen kennen en hanteren: Hoe ga ik om met mijn schaduwkant

 • Visie-ontwikkeling: Waar sta je nu en waar ga je naartoe als mens en professional?

Dag 2 - donderdag 29 februari:

 • 360 graden feedback: Verschillende perspectieven op jouw leiderschap

 • Persoonlijke positieve profielschets schrijven

 • Wat zijn jouw waarden en behoeften als mens en professional?

 • Hoe blijf je je ontwikkelen als leider en welke hulpbronnen kun je aanspreken?

 • Ontwikkelplan maken en hoe kom je van wens tot werkelijkheid?

Tijdstip & locatie

09:30 uur - Inloop met koffie en thee
10:00 uur - Start training
12.30 uur - Lunch
13.15 uur - Vervolg training
16:00 uur - Einde training & borrel
17:00 uur - Einde dag

De training vindt plaats bij Cultuur+Ondernemen (Kerkstraat 204, Amsterdam).

Resultaat

 • Je maakt een pas op de plaats en creëert ruimte voor persoonlijke ontwikkeling.

 • Je kent je kwaliteiten en valkuilen, en weet hoe je die voor je laat werken.

 • Je weet waar je voor staat als zakelijk leider en hebt een persoonlijke toekomstvisie.

 • Je reflecteert met peers op de uitdagingen van zakelijk leiden.

 • Je krijgt inzicht in de prioriteiten die je stelt t.o.v. werk, gezin, gezondheid en persoonlijke ontwikkeling

Optioneel: Verdieping persoonlijk leiderschap (drie 1-op-1 sessies)


Tijdens de trainingsdagen kom je tot inzichten over je drijfveren en koers voor de toekomst. Je maakt een aanzet voor een ontwikkelplan in het komende jaar. Optioneel kan je je aanmelden voor drie coaching sessies nadien. Deze sessies bieden diepgaande ondersteuning bij het implementeren van het ontwikkelplan en de opgedane inzichten, en bij de praktische toepassing van nieuwe vaardigheden. Deze individuele maatwerksessies helpen om individuele obstakels te overwinnen en het effect van de trainingsdagen te integreren in de dagelijkse werkomgeving.

Dit zijn 3 online / offline sessies van 75 minuten en kunnen direct bij de trainer geboekt worden voorafgaand of na afloop van de tweedaagse persoonlijk leiderschap cursus door te mailen naar ragna@wishbonecoaching.com.

Trainer

Ragna Heidweiller is NOBCO gecertificeerd coach, trainer en schrijver. Ze behaalde twee bachelors in Nederland en een master in uitgeverij aan de UCL London. Ze werkte ruim tien jaar in start-ups, twee jaar in het onderwijs en was projectmanager bij een bureau voor sociale innovatie. Als loopbaancoach en trainer onder de naam Wishbone Coaching specialiseert Ragna zich in de thema's persoonlijke ontwikkeling, leiderschap en branding, genderrollen, work-life balance en employability.

ALG 20220228 Slagkracht Ragna Heidweiller
Ragna Heidweiller

Kosten

De kosten voor het programma zijn €500,- excl. BTW. Hierin zit inbegrepen:

 • Tweedaags trainingsprogramma o.l.v. Ragna Heidweiller

 • Lunch, koffie en thee en een borrel achteraf

 • Materialen waarmee je - wat je hebt geleerd - kan toepassen in jouw situatie

 • Een kosteloos oriëntatiegesprek als follow-up op jouw programmadag. Tijdens dit gesprek kan je persoonlijk advies krijgen van een medewerker van Cultuur+Ondernemen mocht je dieper op je situatie in willen gaan, of vragen hebben waar je over door wilt praten.

De kosten voor de optionele individuele maatwerksessies met Ragna zijn €750 ex btw. Om je hiervoor op te geven, mail je naar ragna@wishbonecoaching.com.

Voor het financieren van dit programma willen je wijzen op de regeling van Werktuig PPO, een regeling van Platform Arbeidsmarkt Culturele en Creatieve Toekomst (ACCT). Via deze regeling kan je een derde van de kosten aanvragen aangezien het gaat om het ontwikkelen van jouw vaardigheden in jouw professionele ontwikkeling. Dit is vrij makkelijk te doen op www.werktuigppo.nl

We zijn benieuwd naar je motivatie! Mocht er naar aanleiding van de motivatie twijfels zijn of je bij de juiste training zit, dan wordt er contact opgenomen voor nadere toelichting. Mocht na overleg blijken dat plaatsing niet passend is, dan wordt het deelnamebedrag teruggestort.

Aanmelding

Je kan je uiterlijk tot 25 januari 2023 aanmelden voor deze training. Heb je vragen over het programma? Neem dan contact op met Karen de Meester via karen@cultuur-ondernemen.nl.

Ontwikkelprogramma

Slagkracht is het programma waar je als zakelijk verantwoordelijke handvatten krijgt aangereikt om je te ontwikkelen en te professionaliseren binnen de zakelijke kant van de culturele en creatieve sector. Met Slagkracht bieden we een online en offline platform waar je maandelijks aan een programma kunt deelnemen over uiteenlopende onderwerpen, waarmee je een stevige basis legt in je vak.