Skip naar content
Skip naar content

Training Slagkracht 2024 - Communicatievaardigheden

 • 09:30 tot 17:00
 • Kerkstraat 204, Amsterdam (kantoor Cultuur+Ondernemen)
 • 300 excl btw
 • 12 deelnemers (max 1 per organisatie)
 • Startend zakelijk verantwoordelijken in een culturele of creatieve organisatie

De functie ‘zakelijk leider’ is op veel manieren in te vullen, iedereen geeft daar zijn eigen draai aan, afhankelijk van team en soort organisatie. Eén vaardigheid die onlosmakelijk verbonden is met het zakelijk leiderschap is communiceren. In deze training, bestaande uit het opdoen van nieuwe communicatievaardigheden en veel uitwisseling binnen de groep, gaan we in op diverse thema’s toegespitst op werken in de culturele en creatieve sector.

Om iedereen de kans te geven om zich optimaal te ontwikkelen en de groep deelnemers zo divers mogelijk te maken, is het maximale aantal deelnemers uit eenzelfde organisatie niet meer dan één.

Diverse gesprekstechnieken staan centraal: Hoe communiceer je verbindend (geweldloze communicatie) met je team en stakeholders? Hoe voer je een slecht nieuws gesprek? Hoe onderhandel je? Andere thema’s die aan de orde komen: veilige werkomgeving, coachend leiderschap, motiveren van een team, voorkoming grensoverschrijdend gedrag. Verwacht veel oefenen, rollenspellen, aan de slag met casussen uit de culturele en creatieve sector.

Voor wie?

Bevlogen professionals die zich bezighouden met de zakelijke kant van een culturele of creatieve organisatie, die relatief startend zijn (1-5 jaar werkervaring in de zakelijke kant van de culturele sector) en zich verder willen ontwikkelen en professionaliseren.

Denk aan zakelijk leiders, creatief producenten en productieleiders. De culturele of creatieve sector kan zijn: film, theater, tv, architectuur, fotografie, festivals, muziek, beeldende kunst, media, games, design. Je hebt behoefte om stil te staan bij jouw drijfveren, weer te ervaren waarom je doet wat je doet en hoe je die kennis kan benutten en kan bijsturen in de ontwikkeling in je vak.

Deze praktische training helpt om je eigen communicatievaardigheden te verbeteren, meer inzicht te krijgen in je eigen communicatiestijl én in die van anderen. En je leert hoe je effectief kunt omgaan met uitdagende gesprekken en situaties op de werkvloer en daarbuiten.

Trainer Ragna Heidweiller

Programma

De volgende thema’s zullen tijdens de dag aan bod komen:

 • Non-verbale communicatie: wat zien de anderen?
 • Wat is jouw communicatiestijl?
 • Principes van gespreksvoering & geweldloze communicatie
 • Slecht nieuwsgesprek
 • Veilige werkomgeving

Tijdstip & locatie

09:30 uur - Inloop met koffie en thee
10:00 uur - Start training
12.30 uur - Lunch
13.15 uur - Vervolg training
16:00 uur - Einde training & borrel
17:00 uur - Einde dag

De training vindt plaats bij Cultuur+Ondernemen (Kerkstraat 204, Amsterdam).

Resultaat

 • Je wordt je bewuster van diverse communicatietechnieken en stijlen
 • Je krijgt inzicht in jouw eigen communicatiestijl
 • Je leert diverse gesprekstechnieken
 • Je oefent communicatietechnieken in verschillende soorten settings gelieerd aan de culturele- en creatieve sector

Trainer

Ragna Heidweiller is NOBCO gecertificeerd coach, trainer en schrijver. Ze behaalde twee bachelors in Nederland en een master in uitgeverij aan de UCL London. Ze werkte ruim tien jaar in start-ups, twee jaar in het onderwijs en was projectmanager bij een bureau voor sociale innovatie. Als loopbaancoach en trainer onder de naam Wishbone Coaching specialiseert Ragna zich in de thema's persoonlijke ontwikkeling, leiderschap en branding, genderrollen, work-life balance en employability.

ALG 20220228 Slagkracht Ragna Heidweiller
Ragna Heidweiller

Kosten

De kosten voor het programma zijn €300,- excl. BTW. Hierin zit inbegrepen:

 • Een dag training o.l.v. Ragna Heidweiller

 • Lunch, koffie en thee en een borrel achteraf

 • Materialen waarmee je - wat je hebt geleerd - kan toepassen in jouw situatie

 • Een kosteloos oriëntatiegesprek als follow-up op jouw programmadag. Tijdens dit gesprek kan je persoonlijk advies krijgen van een medewerker van Cultuur+Ondernemen mocht je dieper op je situatie in willen gaan, of vragen hebben waar je over door wilt praten.

Voor het financieren van dit programma willen je wijzen op de regeling van Werktuig PPO, een regeling van Platform Arbeidsmarkt Culturele en Creatieve Toekomst (ACCT). Via deze regeling kan je een derde van de kosten aanvragen aangezien het gaat om het ontwikkelen van jouw vaardigheden in jouw professionele ontwikkeling. Dit is vrij makkelijk te doen op www.werktuigppo.nl

We zijn benieuwd naar je motivatie! Mocht er naar aanleiding van de motivatie twijfels zijn of je bij de juiste training zit, dan wordt er contact opgenomen voor nadere toelichting. Mocht na overleg blijken dat plaatsing niet passend is, dan wordt het deelnamebedrag teruggestort.

Aanmelding

Je kan je uiterlijk tot 19 september 2024 aanmelden voor deze training. Heb je vragen over het programma? Neem dan contact op met Karen de Meester via karen@cultuur-ondernemen.nl.

Ontwikkelprogramma

Slagkracht is het programma waar je als zakelijk verantwoordelijke handvatten krijgt aangereikt om je te ontwikkelen en te professionaliseren binnen de zakelijke kant van de culturele en creatieve sector. Met Slagkracht bieden we een online en offline platform waar je maandelijks aan een programma kunt deelnemen over uiteenlopende onderwerpen, waarmee je een stevige basis legt in je vak.