Skip naar content
Skip naar content

Training Slagkracht 2023 - Zakelijk leiderschap & samenwerken

 • 09:00 tot 18:00
 • Kerkstraat 204, Amsterdam (Cultuur+Ondernemen)
 • 300 excl btw
 • 15 deelnemers
 • Startend zakelijk verantwoordelijken in een culturele of creatieve organisatie

In de training Zakelijk leiderschap & samenwerken kan je ervaren wat samenwerken vanuit een leidende rol betekent. Als deelnemer aan deze training onderzoek je ervaringsgericht de rol die je neemt in groepen en de daarbij behorende reactiepatronen. Door te weten wie je bent als leider, kan je groeien in jouw leiderschap.

Aanmelden voor dit programma kan tot uiterlijk 21 november 2023.

Zakelijk leiders hebben bij uitstek te maken met diverse samenwerkingspartners en uiteenlopende belangen. Denk aan de samenwerking tussen zakelijk leider en artistiek leider, met je raad van toezicht, of het leidinggeven aan en samenwerken met een team. Hoe jij je als zakelijk leider positioneert en hoe jij je persoonlijkheid inbrengt beïnvloedt de samenwerking in belangrijke mate.

Voor wie?

Bevlogen professionals die zich bezighouden met de zakelijke kant van een culturele of creatieve organisatie, die relatief startend zijn (1 tot 5 jaar werkervaring in de zakelijke kant van de culturele sector) en zich willen ontwikkelen op het gebied van leiderschap.

De culturele of creatieve sector kan zijn: film, theater, tv, architectuur, fotografie, festivals, muziek, beeldende kunst, media, games, design.

Programma

Zakelijk leiderschap & samenwerken is een actiegericht programma. Je zal ter plekke (in het hier en nu) ervaringen opdoen en daarmee diepgaand onderzoek doen naar jouw eigen gedrag. Alles mag er zijn, ook de lastige delen van het gedrag, en is een bron voor onderzoek en leren. De ervaringen die je ter plekke op doet maakt dit programma concreet en impactvol.

De programmaleiders creëren tijdens de dag een tijdelijk werksysteem, waarin jij leert over jezelf, je rolname en de dynamiek in groep en tussen groepen. Jij leert over jezelf in de rol als leider in de samenwerking met anderen door je gedrag en de dynamiek met anderen te onderzoeken in het hier en nu van dit programma.

Tijdstip & locatie

9:00 uur - Inloop met koffie en thee
9:30 uur - Start programma
13:00 uur - Lunch
13:45 uur - Vervolg programma
17:00 uur - Einde programma, borrel
18:00 uur - Einde dag

De training vindt plaats bij Cultuur+Ondernemen (Kerkstraat 204, Amsterdam).

Resultaat

 • Inzicht in en begrip voor jouw manier van samenwerken, leiding geven en nemen.

 • Je kan taakgerichter, rustiger en duidelijker jouw rol als zakelijk leider innemen.

 • Onomkeerbare leerervaringen omdat er een optimale situatie geboden wordt op het gebied van samenwerken.

Programmaleiders

Dit programma wordt geleid door NieuweKaders, bestaande uit:

Marcel de Groen

Marcel heeft 38 jaar ervaring in leidinggevende en begeleidende rollen in met name de culturele sector en het onderwijs. De laatste 15 jaar heeft hij succesvol als zelfstandig coach en consultant individuen, teams en organisaties ondersteund in het vinden, maken en nemen van hun rol in de maatschappij en het werk. Hij heeft veel startende ondernemers begeleid en als entrepreneur heeft hij innovatieve programma’s en nieuwe opleidingen ontwikkeld. Marcel onderscheidt zich in zijn werk door zijn persoonlijke, betrokken en directe aanpak. In zijn werk is hij analytisch en intuïtief, diepgaand en licht, rustig en scherp. Op vriendelijke wijze kan hij confronterende verbanden leggen. Hij doet dat op zo’n manier dat ook de moeilijke, wat minder gemakkelijke inzichten kunnen worden ontvangen en verwerkt. Aan de hand van concrete ervaringen en casuïstiek wordt er met (soms verborgen) gedachtes en gevoelens gewerkt als bron voor zelfonderzoek en groei.

Marcel fotograaf Herman van Ommen
Fotograaf: Herman van Ommen

Hilde van Poeijer

Hilde heeft 15 jaar advies en leiderschapsrollen vervuld bij de politie. Als zelfstandig ondernemer begeleidt zij de afgelopen 10 jaar als coach en consultant professionals, leiders, teams en organisaties bij ontwikkelvraagstukken in het werk. Hilde is gespecialiseerd in de begeleiding van transitie, rouw en verlies. Hilde is betrouwbaar, helder, steunend en analytisch en werkt met veel energie en bevlogenheid. In haar begeleiding biedt zij containment waardoor mensen zich veilig voelen om ook de kwetsbaardere kanten te exploreren. Hilde gelooft sterk in de kracht van leren. Wat maakt dat je doet wat je doet en hoe je dit doet? Deze vragen zijn voor haar relevant of het nu gaat om het nastreven van persoonlijke verlangens en betekenisgeving, een goede samenwerking, krachtiger leiderschap of om het omgaan met ingrijpende gebeurtenissen. Je komt verder door terug te kijken waar je vandaan komt, helder te voelen waar je heen wilt en te ervaren en doen in het hier en nu. Leren van dat wat het leven je aanreikt. Dat is haar persoonlijke drijfveer en dat is ook wat zij te bieden heeft.

Hilde fotograaf Herman van Ommen
Fotograaf: Herman van Ommen

Kosten

De kosten voor het programma zijn € 300,- exclusief btw. Hierin zit inbegrepen:

 • Trainingsprogramma o.l.v. Marcel de Groen en Hilde van Poeijer van NieuweKaders

 • Een telefonische intake met NieuweKaders om de individuele leervraag te verdiepen

 • Lunch, koffie en thee en een borrel achteraf

 • Een kosteloos oriëntatiegesprek als follow up op jouw programmadag. Tijdens dit gesprek kan je persoonlijk advies krijgen van een medewerker van Cultuur + Ondernemen mocht je dieper op een situatie in willen gaan, of wanneer er vragen overblijven.

Voor het financieren van dit programma willen je wijzen op de regeling van Werktuig PPO, een regeling van Platform Arbeidsmarkt Culturele en Creatieve Toekomst (ACCT). Via deze regeling kan je een derde van de kosten terugvragen aangezien het gaat om het ontwikkelen van jouw vaardigheden in jouw professionele ontwikkeling. Dit is vrij makkelijk aan te vragen op www.werktuigppo.nl

Heb je nog vragen?

Neem dan gerust contact met ons op.

Ontwikkelprogramma

Slagkracht is het programma waar je als zakelijk verantwoordelijke handvatten krijgt aangereikt om je te ontwikkelen en te professionaliseren binnen de zakelijke kant van de culturele en creatieve sector. Met Slagkracht bieden we een online en offline platform waar je maandelijks aan een programma kunt deelnemen over uiteenlopende onderwerpen, waarmee je een stevige basis legt in je vak.