Skip naar content
Skip naar content

Shownotes Podcast #4 Zo kom je aan die pot met geld

Geld: je wil er zo min mogelijk mee bezig zijn, maar je hebt het wel nodig om te kunnen blijven doen wat je het liefste doet. In het slot van de podcast 'Hoe ik kunstenaar blijf' leer je waar een geldvraag echt om draait.

Luister hieronder (cookies moeten ingeschakeld zijn):

Of via Spotify , Google Podcasts, Apple Podcasts of je favoriete podcastapp.

Shownotes

Portret Alexander Ramselaar


"Dat je geld wil is in feite een resultaat, soms misschien ook wel een symptoom van dat je iets anders wilt."

Alexander Ramselaar heeft een bedrijfseconomische achtergrond en werkte 22 jaar in de financiële en vastgoedsector. Nu werkt hij als financieel adviseur in de cultuursector, onder meer voor Cultuur+Ondernemen. Zo was hij nauw betrokken bij de ontwikkeling van de Culturele Financieringswijzer. Hij legt uit waarom een financieringsvraag eigenlijk niet over geld gaat, en wat je op een rij moet hebben om geldschieters te overtuigen.

Portret Bruno van den Elshout
Bruno van den Elshout, foto: © Robin de Puy


"Als je de goede dingen op het goede moment doet, met de juiste bedoelingen,
ontstaat er moeiteloosheid."

Met alles wat hij maakt, wil beeldend kunstenaar Bruno van den Elshout (1979) uitnodigen tot ontmoeting tussen mensen, ideeën en werelden. Zijn bekendste project is NEW HORIZONS: in 2012 fotografeerde hij een jaar lang ieder uur de Noordzeehorizon, met een zelfgebouwde machine op het dak van een hotel aan het Haagse Zuiderstrand.

Hij dacht een uitgebreid financieel plan uit om daar een boek van te kunnen maken en verkopen. En doet dus in de podcast zijn stappenplan uit de doeken hoe je geld kunt verdienen met naar de horizon kijken. Of: hoe je enthousiasme kunt omzetten in verdiensten. Ook in dit interview lees je er meer over.

Dit was de laatste aflevering van de podcast 'Hoe ik kunstenaar blijf'.
Naar het podcastoverzicht.

Meer leren over jouw route naar een bestaan als creatief ondernemer?
Download gratis de vernieuwde Zakelijke Gids: Route Ondernemerschap.