Skip naar content
Skip naar content

Workshop Sociale veiligheid en je rol als toezichthouder of bestuurslid

+
Uitverkocht
  • 19:30 tot 21:30
  • Online
  • 50,- excl. btw
  • Maximaal 15 deelnemers
  • Bestuurders en toezichthouders in de culturele en creatieve sector

Sociale veiligheid is op dit moment een onderwerp dat flink in de belangstelling staat. Maar hoe weet je of er iets speelt bij de organisatie waarvoor jij toezichthouder of bestuurslid bent; je komt er immers niet dagelijks over de vloer. En wat moet er eigenlijk allemaal precies geregeld zijn? Welke wetgeving is van toepassing? Hoe ga je als toezichthouder of bestuurslid om met eventuele meldingen? Hoe zet je in op preventie? Wat is jouw rol als toezichthouder/ bestuurslid? En wat juist niet?

Let op: er zijn voor deze workshop helaas geen plaatsen meer beschikbaar. Wil je op de wachtlijst? Mail dan naar djoeke@cultuur-ondernemen.nl

Voor wie is deze workshop?

Deze bijeenkomst is bedoeld voor toezichthouders en bestuursleden die – vanuit hun specifieke rol en verantwoordelijkheid – bij willen dragen aan een prettige en veilige werkomgeving in de organisatie. De workshop is ook toegankelijk voor deelnemers van buiten de podiumkunsten. De workshop bestaat uit twee webinars.

Wat leer je?

Na het volgen van de workshop weet je wat jouw rol en verantwoordelijkheid als toezichthouder of bestuurslid is in het creëren van een sociaal veilige werkomgeving. Je bent op de hoogte van relevante regelgeving. Ook ben je je bewust van je rol bij het vaststellen en uitdragen van beleid. Je weet hoe je om moet gaan met meldingen en wat er mogelijk is in het kader van preventie.

Over de trainer

Drs. Alie Kuiper is bedrijfskundige en gespecialiseerd in de aanpak van ongewenste omgangsvormen op het werk. Zij adviseert en ondersteunt organisaties bij de het ontwikkelen en implementeren van beleid gericht op preventie en een goede afhandeling van klachten. Voor de podiumkunsten was zij betrokken bij de handreiking voor het creëren van een sociaal veilig werkklimaat ‘Veilig de vloer op’.

Foto drs A Kuiper
drs. Alie Kuiper

Wat je moet weten over de deelname

De bijeenkomst wordt online gehouden. De workshop bestaat uit twee avonden waarvan de programma's op elkaar aansluiten. Het is een interactieve workshop met ruimte om vragen te stellen en ervaringen uit te wisselen. Er wordt geen opname gemaakt. Tijdens de bijeenkomst worden de Chatham House Rules gevolgd.

Deelname is alleen mogelijk via desktop of laptop (niet via een mobiele telefoon of iPad).

Stichting Sociale Veiligheid Podiumkunsten en Cultuur+Ondernemen organiseren samen deze interactieve online workshop van twee avonden over dit onderwerp.

Partners