Cultuur+Ondernemen

Stichting Cultuur+Ondernemen is hét kenniscentrum voor ondernemerschap in de cultuursector. Lees meer of plan direct een oriëntatiegesprek.

Grafisch ontwerper

Wouter Overhaus

Twitter LinkedIn Website

Ik begeleid ontwerpers bij het bepalen van doelen, het maken van keuzes en bij de realisatie van projecten.

Wouter Overhaus (1962) is oprichter en creatief directeur van OVERHAUS (voorheen Atelier van GOG). Hij studeerde aan de Grafische MTS, liep stage bij drukkerij Mart Spruijt en AAC (Advertising Art Center) en begon als zelfstandig ontwerper. Dat betekende overdag ontwerpen en ’s nachts een bijbaan bij een krant. In 1994 startte hij een eigen ontwerpbureau.  

In de tussentijd groeide Atelier van GOG uit tot een specialist op het gebied van editorial, corporate en cultural design. En ontving het diverse prijzen. Na vijf succesvolle jaren, waarbij Atelier van GOG een meer corporate richting opging, nam Wouter afscheid en richtte OVERHAUS op. Met opnieuw een voorkeur voor kunst en cultuur en organisaties met maatschappelijke verantwoordelijkheid.  

Klanten van OVERHAUS zijn: Anne Frank Stichting, Brouwerij de Prael, CREM, het Leids Universitair Medisch Centrum, Hummelinck Stuurman Theaterbureau, Kitsch Kitchen, Ymere en vele andere. OVERHAUS gelooft in de kracht van bundeling van talent. Daarom werkt de studio nauw samen met zelfstandige ontwerpers en associates uit verschillende disciplines. Zijn studio is een werkplaats, er is ruimte voor onderlinge dynamiek, uitwisseling en samenwerking.

Recente projecten van OVERHAUS zijn: het ontwerpen van een nieuwe tentoonstelling voor het Anne Frank Huis, de restyling van de etikettenlijn voor Brouwerij de Prael en de magazines van Ymere.  

Wouter Overhaus: ‘Ik kom uit een kunstenaarsgezin, de weg naar de beroepspraktijk van het ontwerpersvak heb ik zelf doorlopen. Ik ben nieuwsgierig en kan mensen goed begeleiden. Dit doe ik binnen mijn eigen studio en incidenteel ook buiten de studio. Ik zet mijn kennis en ervaring graag in voor mijn mentees. In de mentorintrajecten van de afgelopen jaren staat het eigen werk van de mentees uiteraard centraal, maar is ook altijd uitgebreid gesproken over het professionaliseren van de ontwerppraktijk zelf en over alle aspecten van het opzetten van een eigen bedrijf, eventueel in combinatie met het werken in loondienst bij een ontwerpbureau.’

Bekijk hier met welke mentoren wij nog meer samenwerken, lees alles over ons mentoringtraject of neem contact op met Christine voor vragen of aanmelden.

Wat Cultuur+Ondernemen kan doen voor kunstenaars, culturele organisaties en bedrijven

Bekijk ons productoverzicht