Cultuur+Ondernemen

Stichting Cultuur+Ondernemen is hét kenniscentrum voor ondernemerschap in de cultuursector.
Lees meer of plan direct een oriëntatiegesprek

Nieuwe tool: ondernemingsplan

Eerst denken, dan doen: deze tool helpt je

Met de nieuwe Tool Ondernemingsplan helpen we je op weg van een creatief idee naar een uitvoerbaar plan. De vragen die ongetwijfeld gaan ontstaan bij het uitwerken van jouw idee, wil je zoveel mogelijk beantwoorden. Zo worden je plannen steeds duidelijker en concreter. De financiën komen ook aan bod.

Drie stappen

De vragen die bij je opkomen zijn in de meeste gevallen onder te verdelen in drie categorieën. Dit zijn de drie stappen in de tool:

1. Wie ben je? – De persoon of organisatie. Wat is je achtergrond en ervaring, wat kan je en wat is je motivatie?

2. Wat ga je doen? – Het plan van jouw onderneming. Wat is je activiteit, waar en hoe ga je dit doen, hoeveel ga je er voor vragen?

3. Wat heb je nodig aan geld? – Het financieel plan. Wat kun je zelf inbrengen? Wat heb je van anderen nodig en op welk moment?

Speciale aandacht voor financiële gevolgen

Met de tool maak je o.a. de financiële gevolgen van het plan inzichtelijk. Handig voor wie meer grip wil krijgen op de bedrijfsvoering of met een financieringsaanvraag bezig is. Leer bijvoorbeeld zelf een exploitatie- en liquiditeitsbegroting op te stellen.

Wat heb je aan het maken van een ondernemingsplan?

• Hulpmiddel voor jezelf: een logische en systematische manier om je plan uit te stippelen waardoor je plan een grotere slagingskans heeft.

• Hulpmiddel voor anderen: om met je mee te denken en doen, om samen te werken.

• Hulpmiddel voor geldverstrekkers: iemand anders is vaak pas bereid geld te steken in jouw plan als hij/zij begrijpt wat je wilt gaan doen en vertrouwen heeft dat het gaat lukken.

Gebruik de tool als checklist

Het formulier is meteen een checklist voor het in de praktijk brengen van jouw plannen. Veel zaken moeten worden geregeld en er worden veel documenten gevraagd. Het formulier is dan ook gelijk een geheugensteun: heb je aan alles gedacht? Laat je niet afschrikken: veel documenten hoeven maar één keer te worden geregeld en niet alles hoeft tegelijk.

Ga naar de Tool Ondernemingsplan

Om gebruik te kunnen maken van de website, moet je eerst een Cultuur+Ondernemen account aanmaken.  

Workshop Financieel Plan

Begeleid aan de slag met deze tool, en dan vooral het financiële deel? Cultuur+Ondernemen organiseert bijna maandelijks de workshop Financieel Plan. Check de agenda voor de eerstvolgende datum >

Deel deze pagina

Wat Cultuur+Ondernemen kan doen voor kunstenaars, culturele organisaties en bedrijven

Bekijk ons productoverzicht