Skip naar content

Stap 5 Voorbeeld uit de praktijk

Hoe regelde Fabia Witkamp geld voor haar dansschool?

Financiers overtuigen om met je in zee te gaan is niet altijd makkelijk. En toch is het al veel creatieve ondernemers gelukt. Zo kreeg danseres Fabia Witkamp een lening van Triodos Bank – maar niet zonder moeite.

Fabia zag in: ik wil dit, maar ik kan het niet alleen. Ook dat getuigt van goed ondernemerschap. – Alexander Ramselaar, adviseur financiering

Ondernemersgeest

Als jong meisje droomt danseres Fabia Witkamp ervan om de oude kerk in haar dorp om te toveren tot dansschool. Ze danst eerst jarenlang op nationale en internationale podia, en begint een eigen dansschool op een industrieterrein. Wanneer de kerk eenmaal te koop komt, doet ze meteen een bod: €625.000. Het kerkbestuur staat ervoor open. Nu begint voor Fabia het echte werk: financiering vinden. Dat doet ze zo:

  1. Ze vraagt advies van een bedrijfseconoom uit haar omgeving.
  2. Samen voeren ze gesprekken met de Rabobank, ING en ABN AMRO. De banken wijzen haar aanvraag af. Ze vinden het een te groot risico.
  3. Fabia geeft niet op en neemt contact op met Cultuur+Ondernemen. Met hun hulp maakt ze een zorgvuldig uitgedacht ondernemingsplan, waarin ze ook haar drijfveren beschrijft.
  4. Ze doet een aanvraag bij Triodos Bank, die een speciaal budget voor cultuur heeft.
  5. Ze maakt met het kerkbestuur een afspraak over een achtergestelde lening. Het bestuur schiet haar geld voor dat ze op langere termijn mag terugbetalen.
  6. Triodos Bank gaat akkoord met het voorstel.
  7. De financiering is rond.

Meer weten?

Kijk ook eens naar de verhalen van:

Bedenk net als Fabia wat jouw unieke verhaal is en wat je drijfveren zijn. Laat zien waarom je jouw plan écht wilt realiseren.

Succes!

Je hebt nu alle stappen doorlopen, en bent er hopelijk klaar voor om aan de slag te gaan en financiers te benaderen. We wensen je veel succes met het vinden van geld voor het verbouwen of kopen van je werkplek!

Heb je hulp nodig?

Twijfel je hoeveel geld je nodig hebt voor je verbouwing of aankoop? Wil je checken of je de juiste geldbronnen hebt gekozen? Kom dan langs bij Cultuur+Ondernemen voor een oriëntatiegesprek. We helpen je graag vooruit!

Susanne Moed

Projectleider financieren