Interview Interview met Deirdre Carasso, Bibliotheek Utrecht - Strategie in Beeld

Mede mogelijk gemaakt door het Europees Sociaal Fonds

Lees er meer over

Een directeur of zakelijk leider uitgebreid uithoren over ondernemerschap en strategische keuzes is het centrale onderwerp in de reeks Strategie in Beeld. In deze vierde aflevering: Deirdre Carasso, directeur/bestuurder van de Bibliotheek Utrecht.

Bibliotheken zijn heel bescheiden in aard en hebben een heel natuurlijk verzorgingsgebied, dus we zijn helemaal niet gewend om zo hard te schreeuwen. Maar ondertussen concurreren we keihard met iedereen om ons heen om de tijd van Utrechters. Dus ik denk dat we veel brutaler mogen zijn. Weet je dat wij de grootste ledenclub van Utrecht zijn? Dat zeiden we tot voor kort niet zo hard.

Bibliotheek Utrecht

De Bibliotheek Utrecht heeft 78.000 leden en naast de hoofdvestiging op het Neude nog twaalf vestigingen verspreid over de stad. Op jaarbasis worden 1,3 miljoen bezoekers verwelkomd. De Bibliotheek Utrecht programmeert ‘voor en met de stad’. In het interview gaat Deirdre Carasso onder andere in op de uitdagingen waar bibliotheken voor staan, de positionering van de Bibliotheek Utrecht, de beleidsaccenten en doelstellingen voor de komende jaren.

Video-interview

Boris Franssen en Karen de Meester nemen op locatie een uitgebreid video-interview af. Het is een diepgaand gesprek waarin verschillende aspecten van strategie en ondernemerschap aan de orde komen. Deze video is in september 2021 opgenomen.

Je cookievoorkeuren staan het helaas niet toe om deze video weer te geven. Accepteer marketing cookies om de video te bekijken.

Is de video niet zichtbaar? Bekijk deze dan via ons YouTube kanaal.

Deze video is ondertiteld. Klik rechtsonder in de video op het icoon voor ondertiteling om deze te starten of bekijk het transcript van het interview.

Je kunt ook selectief door de video heen: hieronder zie je wanneer welke onderwerpen aan bod komen.

Tijd en onderwerpen

00:15

04:05

12:24

15:25

20:57

32:07

35:32

42:14

44:15

49:15

Intro

Missie, doelen en uitdagingen

Concurrentie met Digitaal Aanbod

Leden & bereiken van jongeren

Doe mee

Verandering

Sector in coronatijd & heilige huisjes

Financiering

Samenwerking

Tips

Over Deirdre Carasso

Deirdre Carasso
Foto door: Bas de Meijer


Deirdre Carasso is sinds eind 2020 de nieuwe directeur van de Bibliotheek Utrecht. Daarvoor was zij onder andere directeur van het Stedelijk Museum Schiedam en hoofd relaties en filantropie van Museum Boijmans Van Beuningen.Verdieping

Hoe zijn directeuren en zakelijk leiders in de cultuursector bezig met strategie, ondernemerschap en professionele ontwikkeling? Ze geven je de antwoorden de bijeenkomsten- en videoreeks Strategie in Beeld. Bekijk meer video interviews: