Skip naar content
Skip naar content

Interview Interview met Michiel Nannen, Toneelgroep Oostpool - Strategie in Beeld

Mede mogelijk gemaakt door het Europees Sociaal Fonds

Lees er meer over

Een directeur of zakelijk leider uitgebreid uithoren over ondernemerschap en strategische keuzes: dat deden we samen met publiek tijdens de bijeenkomstenreeks Strategie in Beeld. Nu met elkaar in een zaal zitten nog lastig is, doen we dit via een video interview. In de derde editie: Michiel Nannen, zakelijk directeur van Toneelgroep Oostpool.

Het is onacceptabel als we niet onze maatschappij representeren in deze sector. Dat is het mooie van Oostpool op dit moment, dat we een jong en artistiek bevlogen team hebben en dat we ook echt radicaal een afslag willen maken van ‘lang genoeg gepraat over inclusiviteit, we moeten het gewoon doen’. Dat betekent dat we ook echt de mensen die we willen bereiken opzoeken op de plek waar ze zijn en de formules en de aanpak laten aansluiten op hun belevingswereld.

Toneelgroep Oostpool

Toneelgroep Oostpool moest recent omgaan met twee crises: grensoverschrijdend gedrag en de gevolgen van de coronapandemie. Oostpool koos er nadrukkelijk voor het meest inclusieve gezelschap van Nederland te worden. Dit interview gaat over de keuze voor dit profiel en het antwoord van de toneelgroep op de genoemde uitdagingen.

Video interview

Boris Franssen en Karen de Meester nemen op locatie een uitgebreid video interview af. Het is een diepgaand gesprek waarin verschillende aspecten van strategie en ondernemerschap aan de orde komen. Deze video is in augustus 2021 opgenomen.

  Je cookievoorkeuren staan het helaas niet toe om deze video weer te geven. Accepteer marketing cookies om de video te bekijken.

  Is de video niet zichtbaar? Bekijk deze dan via ons YouTube kanaal.

  Deze video is ondertiteld. Klik rechtsonder in de video op het icoon voor ondertiteling om deze te starten of bekijk het transcript van het interview.

  Je kunt ook selectief door de video heen: hieronder zie je wanneer welke onderwerpen aan bod komen.

  Tijd en onderwerpen

  00:15

  04:01

  07:27

  11:00

  13:35

  16:24

  21:40

  29:03

  32:09

  36:43

  41:55

  Intro

  Profiel & urgentie

  Onderscheidend vermogen

  Nieuwe doelgroepen

  Diversiteit en inclusiviteit

  Grensoverschrijdend gedrag

  Coronacrisis & focus

  Rol raad van toezicht

  Financieringsmodel

  Oostpool over 5 jaar

  Tips & trucs

  Over Michiel Nannen

  Michiel Nannen, zakelijk directeur van Toneelgroep Oostpool Foto: Linda Stulic
  Foto: Linda Stulic

  Michiel Nannen is sinds 1 september 2019 de zakelijk directeur van Toneelgroep Oostpool en vormt samen met artistiek directeur Daria Bukvić de directie van Oostpool.

  Daarvoor was Michiel onder andere als organisatieadviseur actief (specialisatie organisatieverandering en leiderschapsontwikkeling) en was hij (interim) zakelijk leider bij onder meer ICK Amsterdam en Jakop Ahlbom Company.

  Verdieping

  Hoe zijn directeuren en zakelijk leiders in de cultuursector bezig met strategie, ondernemerschap en professionele ontwikkeling? Ze geven je de antwoorden de bijeenkomsten- en videoreeks Strategie in Beeld. Bekijk meer video interviews: