Cultuur+Ondernemen

Stichting Cultuur+Ondernemen is hét kennisplatform voor ondernemerschap in de cultuursector.
Lees meer of plan direct een oriëntatiegesprek

Videoreeks Strategie in Beeld

Wouter van Ransbeek over de strategie achter ITALive

Een directeur of zakelijk leider uitgebreid uithoren over diens ondernemerschap en strategische keuzes: dat deden we samen met publiek tijdens de bijeenkomstenreeks Strategie in Beeld. Nu met elkaar in een zaal zitten niet kan, doen we dit via een video-interview. In deze tweede aflevering: Wouter van Ransbeek, artistiek directeur van International Theater Amsterdam (ITA).

2 april 2021

We gaan ook live in gesprek met Wouter van Ransbeek. Wil je het online vraaggesprek bijwonen? Kijk dan voor meer informatie of aanmelden op deze pagina.

Het is een heel interessante zoektocht. Hoe je een theaterervaring die sterk leeft van de relatie tussen publiek en acteurs kan vertalen in een medium dat veel toegankelijker is en geen beperking in geografie heeft. En waar je eigenlijk een veel breder publiek mee kan bereiken. Dat is een nieuwe tak van sport, een zoektocht naar een nieuwe artistieke vorm

ITALive

ITA verkende al langer de mogelijkheid van een online podium, een derde podium. Corona werkte als een versneller. ITA kon zich nu helemaal wijden aan de ontwikkeling ervan. Dit interview gaat over de zoektocht naar een nieuwe artistieke vorm en nieuw publiek.

Is de video niet zichtbaar? Bekijk deze dan via ons YouTube kanaal

Video-interview met Wouter van Ransbeek

Deze video is ondertiteld. Klik rechtsonder in de video op het icoon voor ondertiteling om deze te starten. Of bekijk hier het transcript van het interview.

Over de videoreeks

Boris Franssen en Karen de Meester doen op locatie een uitgebreid video-interview. Het is een diepgaand gesprek waarin verschillende aspecten van strategie en ondernemerschap aan de orde komen. Je kunt ook selectief door de video heen: hieronder zie je wanneer welke onderwerpen aan bod komen.

Tijd en onderwerpen

 00:00  Intro 
 00:48  Nieuwe artistieke vorm
 05:31 Missie en euro's 
 09:28 Uitdaging van stijgende kosten en fusie 
 12:28  Derde geldstroom
 16:26  Marketing
 19:42  Financiering en risico's
 24:03  Voorinvesteringen
 25:43 Coronacrisis
 27:12

 Digitalisering: tips voor instellingen

 29:57

 Langetermijndenken

 34:32

 Innovatie

 37:24

 Toekomst ITALive

 39:44

 Invloed op financieringsmodel

 42:02

Toekomst van regulier theater 

 46:39

 Inspelen op kans of omgaan met bedreiging?

 47:49

Focus

Online vraaggesprek

Heb je vragen aan Wouter van Ransbeek na het zien van de video? We organiseren 3 juni een online vraaggesprek met hem. Meld je aan.

Over Wouter van Ransbeek

Sinds 2018 is Wouter van Ransbeek (1977) directeur bij Internationaal Theater Amsterdam, samen met Ivo van Hove en Margreet Wieringa. Hij studeerde Politieke Wetenschappen en Theaterwetenschappen in België en Oostenrijk. Hij begon zijn carrière in het theater als personal assistant van Gerard Mortier bij het Duitse theaterfestival Ruhrtriënnale.

Over Strategie in Beeld

Hoe zijn directeuren en zakelijk leiders in de cultuursector bezig met strategie, ondernemerschap en professionele ontwikkeling? We bevragen hen in de bijeenkomsten- en videoreeks Strategie in Beeld. Lees meer interviews.

Foto in header uit de voorstelling Triptych © Virginia Rota, Peeping Tom.

Deel deze pagina

Wat Cultuur+Ondernemen kan doen voor kunstenaars, culturele organisaties en bedrijven

Bekijk ons productoverzicht