Ons advies voor De uitvoering van een project

  • Mijn organisatie wil een project realiseren

Start opnieuw

De organisatie waarin je werkt wil een project voorbereiden en uitvoeren. Bijvoorbeeld een tentoonstelling, festival of voorstelling. Daarom ben je op zoek naar geld. Bijvoorbeeld voor het kopen van materiaal, huren van apparatuur of inzetten van personeel.

Op weg naar financiering

Hieronder staan de relevante geldbronnen voor je situatie. Ga voor meer verdieping naar de bijbehorende dossiers, en lees verder in het uitgebreide stappenplan. Laat je inspireren door de voorbeelden en ervaringsverhalen.

Geldbronnen

Eigen inkomsten

Soms willen financiers dat je een deel van de kosten betaalt met eigen inkomsten uit het project. Lees meer hierover in het dossier Eigen inkomsten en het stappenplan!

Subsidies

Het kan zijn dat het thema van jullie project goed aansluit bij een subsidieregeling van de overheid. Meer weten? Ga naar het stappenplan, of lees verder in het dossier Subsidies.

Donaties van fondsen

Een fonds dat jullie project waardevol vindt, wil misschien een lening verstrekken of geld geven. Benieuwd naar de mogelijkheden? Bekijk het dossier Fondsen in Nederland of ga naar het stappenplan!

Sponsoring

Misschien heeft een bedrijf commercieel belang bij de ontwikkeling van jullie project, en wil het daarom een deel van de kosten dekken. Lees meer in het stappenplan en het dossier Sponsoring.

Crowdfunding

Geld ophalen via een – online – campagne? Hoe dat moet, lees je in het stappenplan en het dossier Crowdfunding.

Mecenaat

Je kunt geld werven bij de mecenassen of vriendenclub van je organisatie. Weten hoe je zo’n netwerk opbouwt? Zie het dossier Mecenaat en bekijk het stappenplan!

Elk jaar wordt er een FondsenBoek uitgegeven, vol relevante en actuele informatie over ruim duizend fondsen in Nederland.

Hoe kies je de juiste financiering?

Hoe en waar je financiering vindt, hangt ervan af. Wat voor project wil je organisatie realiseren? Wat is mogelijk? En wat zien financiers in het project? De volgende stappen helpen je goed op weg:

  • 1. Beschrijf het project en de visie van je organisatie.
  • 2. Doe onderzoek naar de relevante geldbronnen.
  • 3. Bepaal wie de stakeholders van het project zijn.
  • 4. Zoek uit hoeveel geld je nodig hebt.
  • 5. Overtuig financiers!

Heb je advies nodig?

Twijfel je over de haalbaarheid van het project? Heb je hulp nodig bij het vinden van de juiste geldbronnen? Kom dan langs bij Cultuur+Ondernemen voor een oriëntatiegesprek. We helpen je graag vooruit!

Alexander Ramselaar

Alexander Ramselaar

Adviseur Financiering