Skip naar content
Skip naar content

Overzicht Hoe je je zakelijk kunt blijven ontwikkelen

Binnen de culturele sector gaat het om het creatieve succes. Zakelijke ontwikkeling levert daar een bijdrage aan. Wij kunnen jou of je organisatie daarin ondersteunen. Of het nou gaat om loopbaan- of organisatieontwikkeling, zakelijke vragen of de inrichting van je bestuur of toezicht.

De culturele sector is een innovatieve en professionele sector als het gaat om de artistieke inhoud, programmering en presentatie. Dit succes berust op durf, inventiviteit én doorzettingsvermogen. Dat zijn kwaliteiten die goed passen bij zakelijke ontwikkeling en succesvol zijn op de markt. Toch blijft dat ondernemerschap in de culturele sector vaak achter, terwijl het de basis is voor het behalen van artistieke, maatschappelijke en zakelijke doelen. Succesvol ondernemerschap kan het verschil maken tussen overleven en een bestendige toekomst.

Waarvoor kun je bij ons terecht?

Oriëntatiegesprek

Wat houdt jou of je organisatie bezig? Wij praten graag met je over je vraagstuk om samen te kijken waar je staat en naartoe wilt. Vraag een kosteloos oriëntatiegesprek aan.

Advies

Kun je advies gebruiken op zakelijk gebied over bijvoorbeeld het formuleren van een subsidieaanvraag voor je project, promotiestrategie of over het goed besturen van een culturele instelling? Eén van onze adviseurs gaat graag met je vraagstuk aan de slag. Lees meer over advies.

Mentoring

Cultuur+Ondernemen biedt het mentoringspogramma Mentoring voor Zakelijk Leiders aan.

Bijeenkomsten, workshops en trainingen

We bieden een aantal programma's, bijeenkomsten en workshops waarin we kennis overdragen. Daarnaast werken we samen met andere organisaties en spreken we op bijeenkomsten van anderen.

Voor culturele organisaties is er bijvoorbeeld Slagkracht, waar je als startend zakelijk verantwoordelijke handvatten krijgt aangereikt om je te ontwikkelen en te professionaliseren binnen de zakelijke kant van de culturele en creatieve sector. Strategie in Beeld biedt een reeks interviews met zakelijk leiders en directeuren over hun strategische keuzes. Ook eenmalige workshops en webinars, zoals over het Business Model Canvas, staan regelmatig op onze agenda.

We bieden trainingen op verschillende gebieden aan en werken hiervoor samen met specialisten uit de sector. Bekijk ons actuele trainingsaanbod. Ook trainingen op maat zijn mogelijk. Naast ons eigen trainingsaanbod, bieden wij tegen gereduceerd tarief plekken aan bij trainingen van De Baak en van Harte en Lingsma. Lees meer over de mogelijkheden.