Verdieping Podcast #1 Kunstenaar blijven begint met een goed verhaal

Je bent kunstenaar, maker, creatief ondernemer. Hoe leg je dat uit op een feestje? En waarom ben jij anders dan al die andere kunstenaars? Na het beluisteren van deze aflevering weet je precies hoe jij indruk maakt met jouw verhaal.

Luister hieronder (cookies moeten ingeschakeld zijn):

Of luister via Spotify , Google Podcasts, Apple Podcasts of je favoriete podcastapp.

Shownotes

Foto Marlies Leupen
Marlies Leupen, foto: © Twan van Gemert


"Mensen hebben een opstapje nodig om in je verhaal te komen, als een keukentrapje voor een kind bij het aanrecht."Strategisch trainer Marlies Leupen helpt je je verhaal te vertellen, maar legt ook uit waarom je soms beter kunt luisteren. Dat doet ze aan de hand van de vijf stappen van haar 'B hungry & get fed'-methode.
We hebben ze ook voor je uitgeschreven.

Foto Eylem Aladogan
Eylem Aladogan, foto: © Peter Cox


"Ik vertel vaak mijn verhaal aan de hand van de bagage van het werk. Ik maak als het ware de koffer open en begin te vertellen."

Beeldend kunstenaar Eylem Aladogan vertelt hoe haar inspiratie deel is van het verhaal dat ze over haar werk vertelt en waarom ze zich ergens liever niet te veilig voelt. Dat doet ze aan de hand van haar werk Before Departure (all my changes were there):

Eylem Aladogan kunstwerk
Titel: Before Departure (all my changes were there). Ceramics, leather, felt, metal, walnut 320 x 750 x 850 cm

Adviseur Krista Heijster sluit af: 'Heb je je verhaal duidelijk, dan mag je best groot dromen over waar je wilt dat het uiteindelijk zichtbaar is.' Daar gaan we op door in aflevering 2. Ga naar het podcastoverzicht.

Meer leren over jouw route naar een bestaan als creatief ondernemer? Download gratis de vernieuwde Zakelijke Gids: Route Ondernemerschap.

Mede mogelijk gemaakt door het Europees Sociaal Fonds

Lees er meer over