Skip naar content
Skip naar content

Ervaringsverhaal Marjolein Kooijman werkte aan een toekomstbestendig businessmodel

Marjolein Kooijman is afgestudeerd muzikant en ondernemer aan de Rockacademie. Inmiddels is zij al zo'n 25 jaar actief als muzikant, creatief producent en promotor. Haar hart ligt in de culturele en creatieve sector. Cultuur+Ondernemen helpt haar rond te komen van haar liefde voor muziek.

Marjolein Kooijman
Marjolein Kooijman, foto door Richard Tas
Cultuur+Ondernemen helpt mij mijn business-modellen duurzaam en toekomstbestendig te maken.

Waardering

“Vanuit mijn passie en enthousiasme ben ik vaak geneigd ergens vol voor te gaan, maar soms tegen te weinig waardering – ook in financiële vorm. Cultuur+Ondernemen helpt creatieve ondernemers zoals ik om een slag te kunnen maken. Ik heb verschillende trainingen gevolgd, onder andere op het gebied van financieren.

Op het moment ben ik bezig met een adviestraject over digitale verdienmodellen en hybride ondernemen voor mezelf als maker en organisator. De nieuwe website voor Hey Ho Let’s Go! Music Management & Marketing is inmiddels in de lucht en hetgeen ik heb geleerd pas ik toe in mijn werk als muziekprogrammeur bij GÂRDEN, een supernieuw initiatief met als doel artist empowerment wat rond Eurosonic Noorderslag gelanceerd wordt.

Blijven ontwikkelen

“Mijn spaarpot is niet groot, dus het is fijn dat deze cursussen tegen een betaalbaar tarief worden aangeboden. Ik ben nu aan een coach gekoppeld die me helpt mijn businessmodel hybride en daarmee minder kwetsbaar te maken. Het is heel waardevol om te kunnen sparren met een expert. De kracht van Cultuur+Ondernemen ligt in het samenbrengen van mensen met verschillende expertises, daardoor worden er veel mooie projecten gerealiseerd.”

Veerkrachtig

“Cultuur+Ondernemen is voor mij een belangrijke katalysator om te blijven reflecteren en ontwikkelen. Ik heb er ontzettend veel plezier in! Hoe stoer de DIY-mentaliteit ook is, als zzp’er is het fijn om te kunnen sparren. Cultuur+Ondernemen biedt veel professionele tools om mijn makerschap en ondernemerschap te combineren. Ik voel me weer creatief en veerkrachtig, en weet nu dat ik meer voor mijn werk mag vragen.”

Het adviestraject digitale verdienmodellen en hybride ondernemen helpt culturele professionals of organisaties met het vergroten van hun eigen toekomstbestendigheid. Samen met een adviseur van Cultuur+Ondernemen wordt gewerkt aan een strategisch plan voor het effectief inzetten van creativiteit en innovatiekracht.

Mede mogelijk gemaakt door het Europees Sociaal Fonds

Lees er meer over