Skip naar content
Skip naar content

Over de wijzer

Je cookievoorkeuren staan het helaas niet toe om deze video weer te geven. Accepteer marketing cookies om de video te bekijken.

Welkom op de Culturele Financieringswijzer van Cultuur+Ondernemen. Op deze website vind je een overzicht van financieringsmogelijkheden voor kunstenaars en creatieven in Nederland.

Ben jij fotograaf, choreograaf, schilder, schrijver, filmmaker, beeldhouwer, ontwerper, performancekunstenaar of oefen je een ander creatief beroep uit? En heb jij geld nodig voor je idee, project of culturele onderneming?

Dan ben je hier aan het goede adres. Met de Culturele Financieringswijzer helpen we je om de voor jou meest geschikte en best passende financieringsbron en -vorm te vinden.

Hoe werkt de Culturele Financieringswijzer?

De wijzer geeft je telkens een aantal opties, je kiest daar telkens wat het meest van toepassing is op jouw situatie. Je komt vervolgens uit op een adviespagina waar je jouw route naar financiering van jouw project, product of onderneming start.

Vanuit deze adviespagina zie je de stappen die onderdeel uitmaken van de voorgestelde route. We adviseren je de stappen in deze route chronologisch te volgen. Bij iedere stap vind je opdrachten. De antwoorden vormen de bouwstenen voor jouw financieringsaanvraag.

Binnen elke route staan de volgende zaken centraal:

  • Dat je jouw project helder en inspirerend voor het voetlicht kunt brengen;
  • Dat je goed zicht krijgt op voor wie jouw project waardevol of relevant is of dat zou kunnen zijn;
  • Dat je jouw waardepropositie voor die belanghebbenden kunt benoemen;
  • Dat je weet hoeveel geld je nodig hebt voor de realisatie van je project.

Verdiep je kennis en laat je inspireren

Naast de routes kun je jouw kennis over allerlei onderwerpen die te maken hebben met de financiering van jouw project, product of onderneming verdiepen. Lees dossiers over zaken als crowdfunding, sponsoring, informeel financieren.

En er zijn ook tools op de site te vinden waarmee je je financieringsbehoefte kunt berekenen of waarmee je bijvoorbeeld jouw belanghebbenden, je stakeholders, in kaart kunt brengen.

Je kunt je op de Culturele Financieringswijzer ook door voorbeelden van andere kunstenaars laten inspireren. Kunstenaars die hun project of culturele onderneming succesvol hebben gefinancierd.

Vragen

Heb je vragen of loop je ergens vast?
Neem dan contact met ons op, we helpen je graag.