Skip naar content

Nieuws Gezocht: testers voor ons nieuwe AI chatbot prototype

Ben jij een maker of werkzaam bij een culturele organisatie, financierende partij of ondersteunende instelling in de culturele sector? Dan hebben wij jouw hulp nodig! Cultuur+Ondernemen lanceert binnenkort een prototype AI chatbot voor de Culturele Financieringswijzer en zoekt enthousiaste testgebruikers om deze tool te verbeteren. Meld je nu aan!

Waarom een AI chatbot?

We weten dat het voor makers moeilijk kan zijn om de juiste financieringsinformatie te vinden. Er is veel informatie beschikbaar, maar soms is het lastig om door de bomen het bos te zien. Dit bleek tijdens het programma In the Mix, waar we samen met Platform ACCT en voordekunst makers en financiers dichter bij elkaar brengen. Om dit probleem rondom informatievoorziening aan te pakken, ontwikkelen we een AI chatbot voor de Culturele Financieringswijzer. Deze tool biedt op maat gemaakt advies en doorverwijzingen.

Wat doet de AI chatbot?

  • Helpt je bij het vinden van de juiste geldbronnen in de culturele sector;
  • Denkt mee over mogelijke verdienmodellen en hoe je deze kunt aanpakken in jouw situatie;
  • Verwijst je door naar passende financiers en ondersteunende organisaties.

Wat doet de AI chatbot niet?

  • Biedt geen complete database van alle beschikbare subsidies en financieringen;
  • Neemt geen beslissingen voor jou, maar begeleidt je in je zoektocht.

Van wie willen we feedback?

We willen feedback van zowel kunstenaars, creatieve makers, zzp'ers, zakelijk verantwoordelijken, financiers en medewerkers bij ondersteunende instellingen. Vanwege het In the Mix programma hebben wij ons tijdens de ontwikkeling van het prototype vooral gericht op de doelgroep kunstenaars en makers. Nu willen we ook graag van medewerkers bij culturele instellingen horen. Jullie inzichten zijn belangrijk om de doorverwijzingen en aanbevelingen van de AI chatbot effectief en nuttig te maken. Samen kunnen we de informatievoorziening voor de culturele sector verbeteren.

Hoe werkt het?

Zodra het prototype gereed is (waarschijnlijk eind augustus), ontvang je een link om toegang te krijgen. Je kunt de chatbot uitgebreid testen en je feedback geven. Jouw feedback helpt ons de tool beter te maken voor wat de sector nodig heeft.

Meld je aan!

Wil je meedoen aan deze test? Meld je nu aan via onderstaand formulier. Eind augustus sturen we je de benodigde informatie en de link naar het prototype.

Vervolgstappen

Na de pilotfase wil Cultuur+Ondernemen de chatbot verder ontwikkelen en integreren in de Culturele Financieringswijzer. De definitieve lanceerdatum is nog niet bekend, maar we houden je op de hoogte.

Voor vragen of meer informatie, neem contact met ons op via communicatie@cultuur-ondernemen.nl.