Podcast Slagkracht #8 Lobby - Manuel Segond von Banchet, Danstheater AYA

Wat doe je als politieke bezuinigingen ervoor zorgen dat het bestaan van je gezelschap op het spel komt te staan? En hoe organiseer je met een koel hoofd een sectorbrede lobby, als de gemoederen in je eigen organisatie langzaam verhit raken? In deze aflevering hoor je het verhaal van Manuel Segond von Banchet, zakelijk leider van Danstheater AYA. Danstheater AYA maakt brutaal en toegankelijk danstheater voor een jong publiek, over onderwerpen zoals culturele identiteit, groepsdruk of populariteit.

Luister hieronder via Spotify (cookies moeten ingeschakeld zijn) of via Apple Podcasts, Google Podcasts [nog niet beschikbaar], PodNL of Stitcher. Of lees het transcript van de podcast-aflevering met Manuel Segond von Banchet.

Bio Manuel Segond von Banchet

Na zijn opleiding aan de Akademie voor Expressie door woord en gebaar (het huidige HKU), werkte Manuel Segond von Banchet 19 jaar als acteur bij diverse gezelschappen en projecten. In 1981 begon hij in het jeugdtheater in Den Haag. Zes jaar later werkte hij in een buitenlands avontuur mee aan het Heiner Müller stuk Verkommens Ufer, Medeamaterial, Landschaft mit Argonauten. En van 1990 tot 2000 speelde hij bij Teatro Munganga, opgericht door Brazilianen, gevestigd in Amsterdam. Nadat hij Munganga het kunstenplan had ingeloodst, stapte hij op 43-jarige leeftijd zijn tweede carrière in van zakelijk leider. Dat deed hij negen jaar bij Growing up in Public te Utrecht en sinds 2009 bij Danstheater AYA in Amsterdam. Daarnaast is hij actief in brancheorganisaties van de podiumkunsten en vervulde diverse bestuursfuncties.

Portretfoto Manuel Segondvon Banchet eigenbeheerfoto

Manuel Segond von Banchet

Enkele impressies van Danstheater AYA

Matties

Matties gaat over het vinden van je plek op het meedogenloze slagveld van de school. Een tijd waarin je vrienden belangrijker worden dan je familie. Hoor je erbij? Wie is jouw vriend?

vlnr_Isabelle Nelson_Alicia Anais Fuentes Sifuentes_Marko Šakić en Ali Zanad in Matties van Wies Bloemen_Fotograaf Sjoerd Derin
Matties. Vlnr Isabelle Nelson, Alicia Anais Fuentes Sifuentes, Marko Šakić en Ali Zanad, voorstellingvan Wies Bloemen. Fotograaf Sjoerd Derin
vlnr_Ali Zanad_Alicia Anais Fuentes Sifuentes_Marko Šakić_Isabelle Nelson in Matties van Wies Bloemen_Fotograaf_Sjoerd Derine
Matties. Vlnr Ali Zanad, Alicia Anais Fuentes Sifuentes, Marko Šakić, Isabelle Nelson, voorstelling van Wies Bloemen. Fotograaf Sjoerd Derine

Mother’s White

Mother’s White is een dans- en muziektheaterproductie van Danstheater AYA en Silbersee. Mother’s White gaat over verwarring van huidskleuren, privileges en de wil om elkaar te aanvaarden. Daarbij weet Ryan Djojokarso als geen ander schrijnende situaties met humor te benaderen. Een verhaal dat het verdient verteld te worden in woord, muziek, dans en zang.

Meer Slagkracht?

In de podcastreeks van Slagkracht hoor je iedere aflevering een persoonlijk verhaal van een zakelijk leider, marketeer of andere ondernemende professional in de culturele of creatieve sector. Een verhaal over een belangrijk moment in hun carrière.

Slagkracht is het programma waar je als zakelijk verantwoordelijke handvatten krijgt aangereikt om je te ontwikkelen en te professionaliseren binnen de zakelijke kant van de culturele en creatieve sector. Met Slagkracht bieden we een online en offline platform waar je maandelijks aan een programma kunt deelnemen over uiteenlopende onderwerpen, waarmee je een stevige basis legt in je vak.