Skip naar content
Skip naar content

Podcast Slagkracht #7 - Ambitie - Nikki Kamps, Rotterdamse Dakendagen

Wat doe je als je instapt op een project wat zo megalomaan is dat je twijfelt of het beoogde resultaat wel wordt gehaald? En hoe creëer je voor 350 teamleden een fijne en eerlijke werkomgeving? In deze aflevering hoor je het verhaal van Nikki Kamps, mede-directeur van Rotterdamse Dakendagen. Rotterdamse Dakendagen is een festival wat dakgebruik stimuleert door mensen via kunst en cultuur te laten ervaren wat de potentie is van daken voor de stad van de toekomst.

Luister hieronder via Spotify (cookies moeten ingeschakeld zijn) of via Apple Podcasts, Google Podcasts, PodNL of Stitcher. Of lees het transcript van de podcast-aflevering met Nikki Kamps.

Bio Nikki Kamps

Nikki Kamps (1989) is vijfde generatie Rotterdammer en werkt al sinds de middelbare school voor culturele festivals in haar thuisstad. Sinds 2021 is ze directeur van Rotterdamse Dakendagen, dat met een klein team het gelijknamige festival en grote interventies zoals de Rotterdam Rooftop Walk organiseert.

210605 FE1094 Fred Ernst 1280px Nikki Kamps 818x786
Nikki Kamps - fotograaf Fred Ernst

Het dak op

personen lopen via een oranje trap het dak op van de Rotterdamse Bijenkorf
Rooftop Walk - editie 2022, fotografie Ossip


De Rotterdamse Dakendagen en Rooftop Walk zijn evenementen waarbij tienduizenden en soms zelfs honderdduizenden bezoekers het dak op kunnen.

skyline van Rotterdam met oranje-gekleurde dakverbindingen waar het publiek overheen kan lopen
Rooftop Walk - editie 2022, fotografie Ossip

Het doel is om gebruik te maken van de onbenutte ruimte op platte daken en deze in te zetten voor een meer duurzame, sociale en klimaatbestendige stad. Alleen al in Rotterdam is zo'n 18,5 km2 aan plat dak beschikbaar.

screenshot Instagram post Rotterdamse Dakendagen, Rotterdamse daken en skyscraper skyline bij schemerlicht
screenshot Instagram post Rotterdamse Dakendagen
oranje gekleurde loopbrug met alle vrijwilligers die zwaaien naar de fotograaf
Rotterdam Rooftop Walk - alle mensen die mee hebben geholpen bij elkaar op de brug. Fotograaf FredErnst

Meer Slagkracht?

In de podcastreeks van Slagkracht hoor je iedere aflevering een persoonlijk verhaal van een zakelijk leider, marketeer of andere ondernemende professional in de culturele of creatieve sector. Een verhaal over een belangrijk moment in hun carrière.

Slagkracht is het programma waar je als zakelijk verantwoordelijke handvatten krijgt aangereikt om je te ontwikkelen en te professionaliseren binnen de zakelijke kant van de culturele en creatieve sector. Met Slagkracht bieden we een online en offline platform waar je maandelijks aan een programma kunt deelnemen over uiteenlopende onderwerpen, waarmee je een stevige basis legt in je vak.