Podcast Slagkracht #6 Afstand - Yoni Vermeire, Studio Dries Verhoeven

Hoe zet je een samenwerking op met een gezelschap in een land waarvan je de cultuur en de gebruiken niet kent? En hoe creëer je vertrouwen en verbinding op 7.000 kilometer afstand? In deze aflevering hoor je het verhaal van Yoni Vermeire, zakelijk leider van Studio Dries Verhoeven. Dries Verhoeven maakt installaties en performances die de relatie tussen publiek, performer, realiteit en kunst bevragen. Zijn werken reizen over de hele wereld en dagen je uit om kritisch te reflecteren op actuele maatschappelijke kwesties.

Luister hieronder via Spotify (cookies moeten ingeschakeld zijn) of via Apple Podcasts, Google Podcasts, PodNL of Stitcher. Of lees het transcript van de podcast-aflevering met Yoni Vermeire.

Bio - Yoni Vermeire

Yoni Vermeire (1982) werkt sinds mei 2018 als zakelijk leider bij Studio Dries Verhoeven. Zij begon haar carrière bij Theater Frascati en werkte sindsdien samen met verschillende theatermakers. Voordat ze als zakelijk leider ging samenwerken met Dries Verhoeven werkte ze als hoofd productie bij Schweigman& waar ze grootschalige locatiewerken produceerde. Ook werkte ze enkele jaren als uitvoerend producent bij het Nederlands Film Festival in Utrecht en Cinedans in Amsterdam. Yoni werkt graag vanuit de verbinding met de inhoud en de mensen aan projecten die vaststaande kaders bevragen en onderzoeken. Naast haar werkzaamheden bij de Studio is zij penningmeester in het bestuur van Werkplaats van de Woestijne.

Yoni Vermeire foto door Lisanne Notermans

Yoni Vermeire, fotograaf Lisanne Notermans

Dear beloved friend,

In de podcast bespreekt Yoni Vermeire de totstandkoming van de voorstelling Dear beloved friend,.

Performer - te zien via een groot podiumvullend scherm - kijkt de klassieke schouwburgzaal van ITA in vanuit Sea Side Cottage in Lagos, Nigeria.
Dear beloved friend, in ITA. Performer kijkt de klassieke schouwburgzaal van ITA in vanuit Sea Side Cottage in Lagos, Nigeria. Fotograaf Willem Popellier.
Fragment uit de filmvertoning in Dear beloved friend,. Een groep Nigeriaanse mannen komt op je afrennen.
Video-fragment uit Dear beloved friend, - Studio Dries Verhoeven - Kininso Koncepts
Groepsfoto na de première in ITA. Nigeriaans en Nederlands team samen
Groepsfoto na de première in ITA. Nigeriaans en Nederlands team samen. Fotograaf Willem Popellier

Meer Slagkracht?

In de podcastreeks van Slagkracht hoor je iedere aflevering een persoonlijk verhaal van een zakelijk leider, marketeer of andere ondernemende professional in de culturele of creatieve sector. Een verhaal over een belangrijk moment in hun carrière.

Slagkracht is het programma waar je als zakelijk verantwoordelijke handvatten krijgt aangereikt om je te ontwikkelen en te professionaliseren binnen de zakelijke kant van de culturele en creatieve sector. Met Slagkracht bieden we een online en offline platform waar je maandelijks aan een programma kunt deelnemen over uiteenlopende onderwerpen, waarmee je een stevige basis legt in je vak.