Podcast Slagkracht #4 Internationaal - Rick Mouwen, CLUB GEWALT

Wat doe je als je wordt gevraagd om te spelen op de Theater Biënnale van Venetië, terwijl je als startend collectief in Nederland nét onder de financiële zaaglijn van fondsen belandt? In deze aflevering hoor je het verhaal van Rick Mouwen, zakelijk leider van CLUB GEWALT uit Rotterdam. In de zomer van 2018 ontving CLUB GEWALT twee berichten. Slecht nieuws van het FPK en een aantal vreemde mailtjes uit Italië, die ze tot twee keer toe besloten te negeren. Hoe is het om als collectief in een heel korte tijd te professionaliseren en hoe leid je dat als zakelijk leider van een non-hiërarchisch collectief in goede banen?

Luister hieronder via Spotify (cookies moeten ingeschakeld zijn) of via Apple Podcasts, Google Podcasts, PodNL of Stitcher. Bekijk hier het transcript van de podcast-aflevering met Rick Mouwen.

Portretfoto Rick Mouwen, fotograaf Lise Schamlé
Rick Mouwen - © Lisa Schamlé
[De collectieven tijdens onze residentie in Berlijn] zeiden “Het zijn van een collectief is het grootste kunstwerk wat je gaat leveren in je carrière.” En dat vond ik wel inspirerend.

CLUB GEWALT is een muziek & performance collectief uit Rotterdam. Ze maken, componeren, produceren en performen eigen werk waarin muziek altijd het begin-. midden en eindpunt is.

Club Gewalt_Kapitalismus_Biënnale Venetië_fotograaf Andrea Avezzù
Club Gewalt - Biënnale Venetië, fotograaf Andrea Avezzù
Club Gewalt, work-out opera Yuri, fotograaf Jochem Jurgens
Club Gewalt - work-out opera Yuri - fotograaf Jochem Jurgens
Club Gewalt_groepsfoto tijdens residentie Berlijn_fotograaf Rick Mouwen_03
Club Gewalt - groepsfoto tijdens residentie Berlijn - fotograaf Rick Mouwen

Meer Slagkracht?

In de podcastreeks van Slagkracht hoor je iedere aflevering een persoonlijk verhaal van een zakelijk leider, marketeer of andere ondernemende professional in de culturele of creatieve sector. Een verhaal over een belangrijk moment in hun carrière.

Begin 2022 lanceerde Cultuur+Ondernemen het ontwikkelprogramma Slagkracht, waar je als zakelijk verantwoordelijke handvatten krijgt aangereikt om je te ontwikkelen en te professionaliseren binnen de zakelijke kant van de culturele en creatieve sector. Met Slagkracht bieden we een online en offline platform waar je maandelijks aan een programma kunt deelnemen over uiteenlopende onderwerpen, waarmee je een stevige basis legt in je vak.