Podcast Slagkracht #3 Crisis - Femke Monaghan-van Wachem, De Balie

Wat doe je als een crisis je dwingt om te reorganiseren, en je moet bezuinigen op de salarissen van collega’s die je nét hebt leren kennen? In deze aflevering hoor je het verhaal van Femke Monaghan-van Wachem, zakelijk directeur bij De Balie in Amsterdam.

In februari 2020 maakt Femke de overstap van Comedytrain/Toomler naar De Balie, niet lang voordat het hele land op slot gaat, inclusief De Balie zelf. Hoe is het om te moeten reorganiseren en bezuinigen op een plek waar iedereen z’n werk goed doet, maar er voor onbepaalde periode geen cashflow is om het personeel uit te betalen?

Luister hieronder via Spotify (cookies moeten ingeschakeld zijn) of via Apple Podcasts, Google Podcasts, PodNL of Stitcher. Of lees het transcript van de podcast-aflevering met Femke Monaghan-van Wachem.

Portretfoto Femke Monoghan van Wachem, fotograaf Zsarà Grünfeld
Femke Monaghan-van Wachem - © Zsarà Grünfeld
Ook is de regel er dat je maar weinig eigen weerstandsvermogen mag hebben. Dus je mag zeg maar ... een [klein] potje opbouwen als soort buffer. En dat is wel echt gebleken dat dat een groot probleem is.

Ben jij geïnspireerd door het verhaal van Femke Monaghan-van Wachem en wil je met haar (of een andere ervaren vakgenoot) van gedachten wisselen over jouw leiderschap of de strategie van jouw organisatie, bekijk dan welke mogelijkheden het programma Mentoring voor Culturele Organisaties biedt.

Meer Slagkracht?

In de podcastreeks van Slagkracht hoor je iedere aflevering een persoonlijk verhaal van een zakelijk leider, marketeer of andere ondernemende professional in de culturele of creatieve sector. Een verhaal over een belangrijk moment in hun carrière.

Begin 2022 lanceerde Cultuur+Ondernemen het ontwikkelprogramma Slagkracht, waar je als zakelijk verantwoordelijke handvatten krijgt aangereikt om je te ontwikkelen en te professionaliseren binnen de zakelijke kant van de culturele en creatieve sector. Met Slagkracht bieden we een online en offline platform waar je maandelijks aan een programma kunt deelnemen over uiteenlopende onderwerpen, waarmee je een stevige basis legt in je vak.