Skip naar content
Skip naar content

Oefening Acquisitie vervelend? Leer omdenken!

  • Kunstenaar / creatieve maker
  • Met deze oefening bepaal je waarom acquisitie belangrijk is voor jou

Zie je op tegen acquisitie? Je bent niet de enige. Maar: die angst zit vooral in je hoofd. Door anders over acquisitie te denken, maak je het jezelf een stuk makkelijker. Dat ga je doen met deze oefening. Je kunt de oefening alleen doen, maar het werkt nog beter als je er samen over praat.

Beantwoord de vragen. Als je de oefening alleen doet, is het handig om je antwoorden op te schrijven. Als je samen bent, kun je erover praten.

De oefening

1. Wat vind je vervelend aan acquisitie?

Schrijf op en benoem alles wat in je inkomt. Je hoeft je niet in te houden. Gooi alles er maar uit.

2. Wat vind je leuk aan acquisitie?

En als je nou eens bedenkt dat acquisitie eigenlijk niets meer is dan het verkennen van mogelijkheden voor samenwerking. Waarbij je jouw vakkennis en deskundigheid aanbiedt om het probleem van de ander op te lossen. Kun je dan ook dingen bedenken die wél leuk zijn aan acquisitie?

3. Waarom wil je er helemaal voor gaan?

Denk eens na over wat voor jou de motivatie is. Waarom wil je dat je werk gezien wordt? Wat zou het betekenen?

4. Wat levert het je op?

Hoe ziet jouw wereld eruit als het lukt? Maak dit zo concreet mogelijk. Bedenk voorbeelden.

5. Hoe kan de adrenaline voor je werken?

Hoe zou het zijn als je droom uitkomt? Als je werk getoond wordt op de plekken waar jij het wenst? Kan je je een voorbeeld herinneren uit het verleden waarin je een click voelde? Bijvoorbeeld een samenwerking die tot zijn recht kwam, je initiatief nam om contact op te nemen met iemand, of dat je iets voor elkaar kreeg waar je trots op was. Denk eens goed terug aan dat moment? Wat deed je daarin?

6. Hoe vier je je succes als het is gelukt?

Het is belangrijk om aandacht te geven aan een succes. Groot of klein, dat maakt niet uit. Of het nu gaat om een telefoontje dat je al dagen had uitgesteld, een gesprek dat je hebt gevoerd of een mailtje dat je eindelijk hebt gestuurd. Zeker als het als een overwinning voelt: vier het. Trakteer jezelf op een ijsje, koop een bos bloemen of vertel het aan iemand. Gun jezelf de kick dat het is gelukt.

Vragen?

Wil je sparren over acquisitie met een adviseur van Cultuur+Ondernemen? Vraag dan gratis een oriëntatiegesprek gesprek aan.