Cultuur+Ondernemen

Stichting Cultuur+Ondernemen is hét kenniscentrum voor ondernemerschap in de cultuursector.
Lees meer of plan direct een oriëntatiegesprek

Wegwijs in de culturele kapitaalmarkt

Financieren

Je wilt een idee of project realiseren? Hoe kan je hiervoor voldoende inkomsten genereren? Je wilt investeren in een product, activiteit of onderneming? Hoe doe je dat? Een groot deel van de financiering binnen de cultuursector bestaat uit - vaak projectgebonden - geefgeld, overheidssubsidies en filantropie. Maar er is meer mogelijk! Cultuur+Ondernemen helpt je bij het vinden van financiering en maakt je hierin wegwijs.

Wegwijs in de cultuurfinanciering

Als de pioniers van de cultuurfinanciering zoeken wij voortdurend naar passende financieringsinstrumenten voor de cultuursector. Wij doen onderzoek, houden in de gaten wat er speelt, maken dilemma’s bespreekbaar en zetten experimenten op. Ook hierbij betrekken wij experts uit verschillende sectoren.  

Zo geven zakelijk leiders van enkele bekende grote culturele organisaties inzicht in hun strategie in de publicatie Ondernemen 2.0. Voor kunstenaars, creatieven en kleine culturele organisaties hebben we de Culturele Financieringswijzer ontwikkeld. 

Lenen om te investeren  

Als jouw investering zichzelf kan terugverdienen, kom je waarschijnlijk in aanmerking voor een cultuurlening tegen een lage rente. Onze ervaring is dat een cultuurlening op maat - voor een slimme investering in je beroepspraktijk - bijdraagt aan meer opdrachten, een groter professioneel netwerk en een verbetering van je inkomenspositie. Lees meer over de leenmogelijkheden

Advies en begeleiding  

Heb je vragen op zakelijk gebied over bijvoorbeeld het formuleren van een subsidieaanvraag of businessplan? Wil je werken aan een financiële strategie of juist meer kennis over financieringsbronnen? De kans is groot dat wij voor jou een match kunnen maken met een passende adviseur met de juiste expertise en een schat van ervaring in het kunstveld.  

Wij geven die adviezen en begeleiding één-op-één, maar ook met bijeenkomsten en door het online beschikbaar stellen van informatie en tools. Houd hiervoor onze agenda en/of nieuwsbrief in de gaten.

Deel deze pagina

Wat Cultuur+Ondernemen kan doen voor kunstenaars, culturele organisaties en bedrijven

Bekijk ons productoverzicht