Cultuur+Ondernemen

Stichting Cultuur+Ondernemen is hét kenniscentrum voor ondernemerschap in de cultuursector. Lees meer of plan direct een oriëntatiegesprek.

Lenen om te investeren

Financieren

Cultuur+Ondernemen helpt je bij het vinden van financiering. Als jouw investering zichzelf kan terugverdienen, kom je waarschijnlijk in aanmerking voor een lening tegen een lage rente. 

Wij verstrekken leningen tot € 40.000 aan kunstenaars, creatieven en culturele organisaties. Bijvoorbeeld voor een modecollectie, aanpassingen aan een studio, atelierruimte, apparatuur of instrumenten. Voor leningen groter dan € 40.000 bieden wij een borgstelling aan voor (een deel van) het te lenen bedrag. Wij werken hiervoor samen met Triodos Bank. Alle leningen en de borgstellingen worden verstrekt vanuit het Fonds Cultuur+Financiering.

Meer opdrachten, groter netwerk

Onze ervaring is dat een lening op maat, voor een slimme investering in je beroepspraktijk, bijdraagt aan meer opdrachten, een groter professioneel netwerk en een verbetering van je inkomenspositie. 

Welke lening is geschikt voor mij?

Wij werken nauw samen met overheden en andere organisaties en hebben verschillende oplossingen voor specifieke vragen.

  • Voor leningen tot maximaal € 40.000 kun je rechtstreeks bij ons terecht. Bijvoorbeeld voor een Microkrediet, Talentlening of Regionale Cultuurlening (Almere, Amsterdam, Brabant en Utrecht).
  • Voor grotere bedragen vanaf € 40.000 kunnen wij garant staan voor (een deel van) je lening bij Triodos Bank.

Alle leningen verschillen op een aantal punten, zoals omvang, rente, doelstelling, looptijd of begeleiding. Wij kijken aan de hand van jouw specifieke wensen welke lening het beste bij je past.

Kom ik in aanmerking voor een lening?

Wij gaan graag met je in gesprek om te zien of een lening jou uitkomst kan bieden. Vraag hier een kosteloos oriëntatiegesprek aan.

Wanneer je al een duidelijk plan voor ogen hebt en je zeker weet wat voor lening je wilt aanvragen, vul dan het bijbehorende aanvraagformulierin. Je financieringsaanvraag wordt beoordeeld volgens het Protocol Financiële Beoordeling.

Heb je nog vragen over onze leningen? Neem gerust contact op met Jennifer

Deel deze pagina

Wat Cultuur+Ondernemen kan doen voor kunstenaars, culturele organisaties en bedrijven

Bekijk ons productoverzicht