Skip naar content
Skip naar content

Training Slagkracht 2023 - Van Droom naar Daad

Uitverkocht
 • 09:30 tot 17:00
 • Kerkstraat 204, Amsterdam (kantoor Cultuur+Ondernemen)
 • 300,- excl btw
 • 15 deelnemers
 • Startend zakelijk verantwoordelijken

Tijdens deze training van Slagkracht staat de vraag centraal: waarom doe je wat je doet? Wat is de betekenis van wat jij met je organisatie doet en is dat straks nog relevant? Welke rol heeft jouw culturele organisatie binnen de samenleving, nu en in de toekomst? Waar liggen kansen voor jouw organisatie? En wat kun je beter even laten liggen?

Deze training is geannuleerd. Je kunt je niet meer inschrijven.

Tijdens deze training sta je stil en kijk je naar de strategie van jouw organisatie. Waar ligt potentie en hoe kun je daar komen? In één dag wordt zichtbaar wat de toekomstige betekenis en maatschappelijke waarde van jouw organisatie kan zijn. In Van droom naar daad bieden we je de mogelijkheid om concreet aan de slag te gaan met waardecreatie en ga je naar huis met concrete plannen waarmee je jouw organisatie verder kunt brengen.

Voor wie

Dit programma is voor startende zakelijk verantwoordelijken uit de culturele/creatieve sector die zich ook bezighouden met strategievorming van de organisatie, maar veelal te weinig aan toe komen om hier ruimte en aandacht voor te hebben. De culturele of creatieve sector kan zijn: film, theater, tv, architectuur, fotografie, festivals, muziek, beeldende kunst, media, games, design.

Programma

Tijdens deze dag ga je jouw organisatie, product of dienst ‘reframen’. In het programma zal je de toekomstige context in kaart te brengen, hoe verandert de wereld van kunst en cultuur richting 2030? Je bepaalt een strategie voor het effect dat je wilt sorteren, welk type gedrag of ervaring je met jouw onderneming teweeg wilt brengen. Tenslotte ontwerp en bedenk je tal van ideeën om uiting te geven aan een nieuwe richting. Van gebouw tot app, van dienstverlening tot de samenstelling van het team. Alles met het doel om met heldere ideeën voor de toekomst naar jouw organisatie terug te keren.

Tijdstip en locatie

09:30 uur - Inloop met koffie en thee
10:00 uur - Start training
12.30 uur - Lunch
13.15 uur - Vervolg training
16:00 uur - Einde van de training & borrel
17:00 uur - Einde dag

De training vindt plaats bij Cultuur+Ondernemen (Kerkstraat 204, Amsterdam)

Onderdeel van de training is een voorbereidingsopdracht die ongeveer 2 weken van te voren gemaakt moet worden. Dit zal ongeveer 4 uur in beslag nemen.

Resultaat

 • Je hebt een pas op de plaats gemaakt en gekeken naar de strategie van jouw organisatie en waar kansen en mogelijkheden liggen om te groeien.

 • Je hebt kennis gemaakt met de reframing methode en alle stappen doorlopen.

 • Je beschikt over de tools om dit nog eens te doen, met bijvoorbeeld je team.

 • Je hebt meer grip op de toekomstige context van jouw werkgebied.

 • Je hebt scherpe, toekomstbestendige missie geformuleerd waarin je beschrijft welk effect je wilt hebben op de gebruikers van jouw organisatie.

 • Je hebt ideeën bedacht om uiting te geven aan die missie.

 • Je hebt met 12-15 zakelijk verantwoordelijken van gedachte gewisseld over strategievorming.

 • Je gaat niet naar huis met een uitgewerkt strategisch rapport, maar wél met heldere ideeën voor de toekomst van je organisatie waarmee je aan de slag kan.

Trainer

De training wordt geleid door Beatrijs Voorneman en een collega, beiden zijn ontwerpers bij Reframing Studio. Beatrijs studeerde Industrieel Ontwerpen in Delft en raakte al snel gefascineerd door de filosofische kant van het ontwerpen. Waarom maken we wat we maken en welk effect heeft dat wat we maken op mensen? Bij Reframing Studio werkt ze al 10 jaar lang als Reframer aan een breed scala aan vraagstukken op het gebied van onderwijs, GGZ, mobiliteit en in de culturele sector. Ze ontwerpt met een groot verantwoordelijkheidsgevoel digitale en fysieke producten, maar ontwerpt ook aan diensten en zelfs beleid. Beatrijs daagt je uit om als een ontwerper naar je eigen domein te kijken en nieuwsgierig te zijn naar de toekomst.

ALG 20220228 Slagkracht Beatrijs Voorneman
Beatrijs Voorneman

Tijdens de trainingsdag Van Droom naar Daad kijk je samen met trainer Beatrijs Voorneman naar de strategie van jouw organisatie. Zij vertelt er alvast wat meer over:

Wat kan de deelnemer verwachten van de dag?

Beatrijs: “We gaan ontwerpen! We gaan vooral veel doen! Dit is niet een dag waarop we in een kring met elkaar praten, dit is een dag waarop we actief en op hoog tempo aan de slag zullen gaan. Allereerst met het in kaart brengen van een waarschijnlijke toekomst om vervolgens te gaan ontwerpen aan een wenselijke toekomst. Dus als je de deur uit stapt, ben je misschien moe, maar zit je ook vol met ideeën, inspiratie en verhalen.”

Wat heeft de zakelijk leider er aan?

Beatrijs: “Allereerst zal deze dag enorm verfrissend werken. Een soort ijsbad voor zakelijk leiders. Je neemt even afstand van het alledaagse en gaat actief aan de slag met de toekomst. Daar krijg je energie en hoop van. Maar het geeft je ook veel grip. Het is makkelijk om langzaam weg te zakken in alles wat je vandaag en morgen moet doen. Deze dag kijken we veel verder vooruit en onderzoeken we samen welke diensten, producten en omgevingen juist in de toekomst relevant zijn. En dus ook wat je moet gaan ontwikkelen (of juist moet gaan afbreken) om die wenselijke toekomst vorm te geven.”

Waarom moeten mensen zich aanmelden?

Beatrijs: “Omdat ik hoop dat ze toekomst-geletterd willen worden: de toekomst actief willen vormgeven. Omdat ze zin hebben om te creëren. Omdat ze nieuwe innovatie-/ ontwerpmethoden willen leren. Omdat ze willen tijdreizen. Omdat ze er gewoon zin of energie van krijgen. Omdat het een verrijking kan zijn op hun denk- en werkwijzen.”

Kosten

De kosten voor het programma zijn €300 excl. btw. Hierbij zijn inbegrepen:

 • Training onder leiding van Beatrijs Voorneman en een collega.

 • Lunch, koffie en thee en een borrel achteraf

 • Materialen waarmee je kunt toepassen wat je hebt geleerd in jouw situatie

 • Een kosteloos oriëntatiegesprek als follow-up. Tijdens dit gesprek kun je persoonlijk advies krijgen van een adviseur van Cultuur+Ondernemen mocht je dieper op je situatie in willen gaan, nog vragen hebben of onderwerpen waar je over door wilt praten.

Voor het financieren van deze training willen we je wijzen op de regeling van Werktuig PPO, een regeling van Platform Arbeidsmarkt Culturele en Creatieve Toekomst (ACCT). Via deze regeling kun je een derde van de kosten aanvragen aangezien het gaat om het ontwikkelen van jouw vaardigheden en jouw professionele ontwikkeling.

Ontwikkelprogramma

Slagkracht is het programma waar je als zakelijk verantwoordelijke handvatten krijgt aangereikt om je te ontwikkelen en te professionaliseren binnen de zakelijke kant van de culturele en creatieve sector. Met Slagkracht bieden we een online en offline platform waar je maandelijks aan een programma kunt deelnemen over uiteenlopende onderwerpen, waarmee je een stevige basis legt in je vak.