Skip naar content
Skip naar content

Training Route Ondernemerschap - Leerprogramma

 • Versterk je professionele ontwikkeling en zakelijke vaardigheden in zes sessies
 • Kunstenaars, makers en creatieve ondernemers
 • Utrecht en Rotterdam
 • 15 deelnemers per traject

Het leerprogramma Route Ondernemerschap versterkt in zes sessies je professionele ontwikkeling en zakelijke vaardigheden. Je wordt bijgespijkerd door specialisten en wisselt ervaringen uit met collega-kunstenaars. De groep bestaat uit 15 enthousiaste deelnemers en het traject is Nederlandstalig.

Regionale trajecten

Met de hulp van regionale partners kunnen we dit intensieve programma zeer voordelig aanbieden. Uitgebreide uitleg over de inhoud van het programma en de data vind je op de pagina van jouw regio naar voorkeur:

Aanmelden vóór 19 april. Programma start 30 mei.

Medio mei worden de data van het programma in Rotterdam bekend gemaakt.

Een mooi traject met goede opbouw, open sfeer, veel diepgang en interessante trainers uit het veld. Interessant om ook mee te kijken in het proces van concullega's. Veel handvaten verkregen om sturing te bieden aan mijn creatieve onderneming. De zakelijke bijscholing die iedere maker verder brengt. In het traject zelf zeer gemotiveerd geraakt om vervolgens door te pakken en inmiddels grote stappen gezet. De slag naar professionalisering die ik elke creatief ondernemer zou adviseren.

Bea van Frankenhuyzen, oud-deelnemer Route Ondernemerschap Utrecht 2023

Het programma bestaat uit zes sessies

Elke sessie belicht een ander thema:

 1. Persoonlijk leiderschap
  Wie ben je, wat zijn jouw kwaliteiten en waar ligt je focus?
 2. Essentie van je werk
  Wat is jouw boodschap, hoe vertaal je jouw creatieve werk naar het publiek?
 3. Netwerken
  Hoe benader je potentiële kopers, samenwerkingspartners en andere geïnteresseerden?
 4. Website
  Hoe verbeter je je website?
 5. Social media
  Welke social media kanalen kun jij inzetten, en hoe creëer je met deze hulpmiddelen meer zichtbaarheid voor je werk?
 6. Financieringsmogelijkheden
  Hoe krijg je meer grip op financiering en jouw (on)mogelijkheden hierin.
Wie blijft wachten op erkenning doet zichzelf tekort. Het publiek van nu is zelf goed in staat om uit te vinden wat het interessant vindt. Zorg dat je publiek jouw werk vindt.

Krista Heijster, programmamaker van Route Ondernemerschap

Wat levert het op?

Route Ondernemerschap is een jaarlijks terugkerend leerprogramma. Meer dan 400 kunstenaars zijn je al voorgegaan. Begin 2023 blikten we samen met drie voormalige deelnemers terug op hun ervaringen.

Impactcijfers 2021


Tijdens Route Ondernemerschap doen kunstenaars en creatieve makers inspiratie op om hun zakelijke ontwikkeling een boost te geven. Er is aandacht voor ondernemerschap, vooruitkijken en plannen, netwerken en financieren.

Cijfers van de enquête 'Route Ondernemersschap.'
Cijfers van de enquête 'Route Ondernemersschap.'

Na afloop van de Route Ondernemerschap hielden we een enquête. Daarmee meten we de impact van wat we doen. Een greep uit de antwoorden:

Ik stap meer op opdrachtgevers af, durf een prijs te noemen wanneer mensen denken dat ik wel iets gratis kan doen en neem mijzelf een stuk serieuzer.
Ik vond het prettig dat je met collega’s praat die ongeveer op hetzelfde punt staan. Je kunt ervaringen delen, elkaar tips geven en je weet dat je niet alleen staat in bepaalde vraagstukken.

We helpen je graag verder

Mocht je het idee hebben dat Route Ondernemerschap niet bij je past, of je valt niet binnen de criteria: abonneer je dan op onze nieuwsbrief, zodat je op de hoogte blijft van andere interessante bijeenkomsten. Ook kan de vierdelige podcastserie “Hoe ik kunstenaar blijf” voor jou relevant zijn. Of de online kennisgidsen waar je je zakelijke vaardigheden mee kan versterken.