Skip naar content

Rubriek Vrijdag Verdiendag

In de social media rubriek 'Vrijdag Verdiendag' vragen makers andere makers om raad bij de financiële kant van kunst en cultuur. Ook delen we tips van financieel experts. Elke maand posten we een nieuwe vraag en de antwoorden op Instagram, LinkedIn en Facebook. Volg ons en blijf op de hoogte!

Jouw vraag in Vrijdag Verdiendag?

Heb je ook een vraag die je wilt stellen aan een community van andere makers? Neem contact met ons op via loes@cultuur-ondernemen.nl of stuur een DM op onze socials.

Eerder in Vrijdag Verdiendag

Hoe vind ik financiering voor de professionalisering van een nieuw album? 🎹

Instagram post Vrijdag Verdiendag #1 David Hordijk

David Hordijk is pianist en componist en werkt aan een nieuw album. Zijn wens is een volgende stap in professionaliteit: “mijn microfoons zijn semiprofessioneel, mixen en masteren besteedde ik al uit, maar mijn thuisopnames volstaan gewoon niet meer”. Zijn vraag is daarom: wat zou jij doen?

Benieuwd naar de antwoorden? Bekijk ze in deze post.

Hoe vind ik discipline voor het doen van de administratie? 👨‍🎨

Vrijdag Verdiendag #2 Vraag Eric Reede "Wat zou jij doen?"

Eric Reede is kunstenaar en in de kunsten is hij in zijn element, tenzij er paniek in het hoofd is. Paniek voor zaken als de belastingaangifte en cijfers aanleveren. “Tijd om te maken lukt altijd. Spullen vinden om het werk te realiseren, hartstikke leuk om te doen. Tenzij er paniek in het hoofd is voor het doen van de administratie. Om dit goed te leren organiseren, heb ik discipline en regelmaat nodig”.

Benieuwd naar de antwoorden? Bekijk ze in deze post.

Wel of niet je prijs online zetten? 🎤

Vrijdag Verdiendag #3 Dide Vonk "Wat zou jij doen?"

Dide Vonk is podcastmaker, zangeres en actrice. In haar succesvolle podcast ‘De Makers’ bevraagt ze andere makers over leven en ondernemen in de kunst en cultuursector. Ook voor onze rubriek ‘Vrijdag Verdiendag’ heeft ze een vraag aan jullie:
wat zou jij doen als het aankomt op het communiceren van je prijzen? Je prijs wel of juist niet op je website zetten, met welk percentage kan je stijgen, en hoe en wanneer communiceer je dit naar bestaande klanten?

Benieuwd naar de antwoorden? Bekijk ze in deze post.

Hoe bepaal ik mijn tarief als beginnend zzp’er?🎭

Vrijdag Verdiendag #4 Rixt Bilker "Wat zou jij doen?"

Rixt Bilker studeert dit jaar af als dramaturg aan de Universiteit van Amsterdam. Binnenkort geeft zij haar eerste professionele en betaalde lezing. Zij heeft de volgende vraag: hoe bepaal ik mijn tarief als beginnend zzp’er?

Benieuwd naar de antwoorden? Bekijk ze in deze post.

Hoe kan ik als kunstenaar automatische geldstromen creëren?🎨

Vrijdag Verdiendag #5 Inge van Heerde

Hoe kan ik als kunstenaar automatische geldstromen creëren?🤔 Dat vraagt beeldend kunstenaar Inge van Heerde zich af.

Benieuwd naar de antwoorden? Bekijk ze in deze post.

Welke fondsen of subsidies kunnen onze kosten en/of tijd vergoeden?💸

Vrijdag Verdiendag #6 - fondsen en subsidies

Welke fondsen of subsidies kunnen onze kosten en/of tijd vergoeden? En hoe werkt dat: kunnen we het beste subsidie per project aanvragen of overkoepelend voor meerdere projecten tegelijk?🤔 Dat vragen Simone Tijdink en Irwan van Wingerden, met hun onderneming Blabla Sounds, zich af.

Benieuwd naar de antwoorden? Bekijk ze in deze post.

Wat zou een goede financieringsmix zijn voor het maken van een podcast?🎧

Vrijdag Verdiendag 7 - wat zou jij doen. Gekleurde vlakken in beeld met foto van Freek den Hartog en ondertiteling.
Wat zou een goede financieringsmix zijn voor het maken van een podcast?🤔 Dat vraagt acteur, theatermaker en componist Freek den Hartogh (@freekdenhartogh) zich af.

Benieuwd naar de antwoorden? Bekijk ze in deze post.