Skip naar content
Skip naar content

Ervaringsverhaal Meubelbedrijf 'PS Furniture' ontving als eerste een BES-cultuurlening op Bonaire

Van jongs af aan kluste Peter Schoemaker (34) in zijn vrije tijd al met veel plezier met zijn vader. Peter had oog voor detail en werkte graag met zijn handen. Hij koos daarom ook voor een opleiding Hout- en Meubelmakers in Amsterdam om zich tot een echte ambachtsman te ontwikkelen.

Portret PS Furniture
Partners Peter Schoemaker en Ninoska Perez Acevedo van 'PS Furniture'

Tijdens zijn studie hield Peter zich hobbymatig bezig met het repareren en maken van meubels. Na zijn verhuizing naar Bonaire in 2018 besloot Peter om samen met zijn partner Ninoska Perez Acevedo van zijn hobby een onderneming te maken en zo ontstond 'PS Furniture'.

'PS Furniture' is gespecialiseerd in het ontwerpen en maken van meubels en kunst door middel van het hergebruiken van alle soorten hout. Zo verzamelen ze drijfhout dat op de stranden van Bonaire aanspoelt en wordt hout bestemd voor afval hergebruikt. 'PS Furniture' is een milieubewuste organisatie en draagt zo haar steentje bij aan het verduurzamen van de samenleving. Peter en Ninoska hopen dat meer ondernemers hun voorbeeld volgen en de keuze maken om milieubewuster te gaan ondernemen.

Samen zijn ze een sterk team en vullen elkaar goed aan. Peter maakt de houtcreaties en Ninoska, interieur designer van beroep, doet de marketing en administratie. De cultuurlening zal worden gebruikt voor het opzetten van hun online meubel etalage en de aanschaf van professionele gereedschappen.

De BES-cultuurlening is speciaal voor ondernemers die actief zijn in de culturele en creatieve sector op Bonaire, St. Eustatius en Saba. De cultuurlening, bedoeld voor werkkapitaal of investeringen, is een initiatief van Cultuur+Ondernemen en mede mogelijk gemaakt door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap in het kader van het Talentontwikkelingsbeleid. Ondernemers kunnen naast de financiering ook nog gratis gebruik maken van een Qredits Coach.

Wie een cultuurlening verkrijgt, moet die ook weer terugbetalen.

Lees meer over de BES-cultuurlening en hoe je die kunt aanvragen.