Skip naar content
Skip naar content

Lenen BES-cultuurlening

 • Bonaire, St. Eustatius en Saba
 • Bestaande en startende culturele en creatieve organisaties en zelfstandigen
 • Investeren in een project, product of herstel tbv professionaliteit en cultureel ondernemerschap
 • Aanvraagbedrag: $ 2.500 - $ 40.000
 • Looptijd: zes jaar

Je wilt een idee of project realiseren? Investeren in een product, activiteit of onderneming? En je bent als ondernemer actief in de culturele en creatieve sector op Bonaire, Saba of St. Eustatius?
Dan kun je een BES-cultuurlening aanvragen voor werkkapitaal en investeringen.

Cultuur+Ondernemen en Qredits bieden samen de BES-cultuurlening aan; een cultuurlening speciaal voor ondernemers die actief zijn in de culturele en creatieve sector op Bonaire, St. Eustatius en Saba, zodat zij hun cultureel ondernemerschap kunnen professionaliseren en beroepspraktijk kunnen ontwikkelen.

De BES-cultuurlening kan gebruikt worden voor de financiering van nieuwe projecten of voor investeringen door ondernemers. Deze lening is specifiek bedoeld voor ondernemers in de culturele en creatieve sector. Denk hierbij aan ondernemers die actief zijn op het gebied van beeldende kunst, fotografie, grafische vormgeving, mode, design, multimedia, muziek, literatuur en creatieve broedplaatsen.

De BES-cultuurlening bedraagt minimaal $ 2.500,- en maximaal $ 40.000,-, met een lage rente van 1% gedurende de looptijd van de lening. De aanvraagprocedure en het verstrekken van de lening verloopt via het Qredits-kantoor op Bonaire.

Deze cultuurlening is een initiatief van Cultuur+Ondernemen i.s.m Qredits en mede mogelijk gemaakt door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap in het kader van het Talentontwikkelingsbeleid.

Je cookievoorkeuren staan het helaas niet toe om deze video weer te geven. Accepteer marketing cookies om de video te bekijken.

Video transcript

[Muziek]

Qredits ondersteunt jouw toekomst. 
Als je ondernemer bent of wilt worden.
Winst creëren voor de creatieve ondernemer.
Jouw project, jouw product of stabiliteit voor jouw onderneming.
Qredits heeft een aantrekkelijk product.
Beeldende kunst, dans, theater, expositie, schilderkunst of festival.
Of je nu ontwerpt, fotografeert of musiceert, elke kunstvorm en nog veel meer.
De BES cultuurlening is een lening van max. $40,000 tegen maar 1% rente.
Voor meer informatie ga naar Qredits.com.

Internationaal ondernemerschap

Qredits verstrekt sinds 2009 op verantwoorde wijze financieringen en biedt ondernemerstools en coaching aan ondernemers in Nederland. Daarnaast is Qredits ook internationaal actief om bestaande en startende ondernemers te helpen met krediet, coaching of met tools van de Academy.
In het Caribisch deel van het Koninkrijk is Qredits sinds 2015 actief op Bonaire. Daarop volgden Aruba en St. Maarten (van waaruit ook Saba en St. Eustatius worden bediend) en sinds 2018 is op Curaçao ook een vestiging geopend.

Meer dan een lening

Dankzij de BES-cultuurlening worden ondernemers in de culturele en creatieve sector op de eilanden geholpen door middel van financiering. De maximale looptijd is 96 maanden en in de eerste zes maanden is er geen sprake van aflossing. Ondernemers kunnen deze financiering gebruiken voor werkkapitaal en investeringen. Daarnaast kunnen zij ook nog gratis gebruik maken van een Qredits Coach en ondernemerstrainingen.

Een coach van Qredits is een professionele of ervaren ondernemer die ondernemers vanuit een positieve en deskundige houding kan helpen. Met de verschillende trainingen die Qredits aanbiedt kunnen ondernemers het beste uit zichzelf én de onderneming halen. Meer informatie over de BES-cultuurlening en de voorwaarden vind je hier. Aanvragen doe je direct bij Qredits.

Hoogtepunten van de BES-cultuurlening

 • Microkrediet, minimaal $2.500,- en maximaal $ 40.000,-

 • Looptijd: maximaal 72 maanden.

 • De eerste zes maanden betaal je alleen rente, geen aflossing.

 • Lage rente van 1%, gedurende de looptijd van de lening.

 • Geen behandelkosten.

 • Boetevrij aflossen is mogelijk.

 • Gratis gebruik van een Qredits Coach en trainingen voor ondernemers.

 • Algemene voorwaarden van Microkrediet zijn van toepassing.

Wie een cultuurlening verkrijgt, moet die ook weer terugbetalen.

Partners

Qredits