Skip naar content
Skip naar content

Interview Interview met Wouter van Ransbeek (ITA) - Strategie in Beeld

Mede mogelijk gemaakt door het Europees Sociaal Fonds

Lees er meer over

Een directeur of zakelijk leider uitgebreid uithoren over diens ondernemerschap en strategische keuzes: dat deden we samen met publiek tijdens de bijeenkomstenreeks Strategie in Beeld. Nu met elkaar in een zaal zitten niet kan, doen we dit via een video-interview. In deze tweede aflevering: Wouter van Ransbeek, tot 1 januari 2022, artistiek directeur van International Theater Amsterdam (ITA).

Het is een heel interessante zoektocht. Hoe je een theaterervaring die sterk leeft van de relatie tussen publiek en acteurs kan vertalen in een medium dat veel toegankelijker is en geen beperking in geografie heeft. En waar je eigenlijk een veel breder publiek mee kan bereiken. Dat is een nieuwe tak van sport, een zoektocht naar een nieuwe artistieke vorm.

ITALive

ITA verkende al langer de mogelijkheid van een online podium, een derde podium. Corona werkte als een versneller. ITA kon zich nu helemaal wijden aan de ontwikkeling ervan. Dit interview gaat over de zoektocht naar een nieuwe artistieke vorm en nieuw publiek.

Je cookievoorkeuren staan het helaas niet toe om deze video weer te geven. Accepteer marketing cookies om de video te bekijken.

Is de video niet zichtbaar? Bekijk deze dan via ons YouTube kanaal.

Video-interview met Wouter van Ransbeek

Deze video is ondertiteld. Klik rechtsonder in de video op het icoon voor ondertiteling om deze te starten. Of bekijk hier het transcript van het interview.

Over de videoreeks

Boris Franssen en Karen de Meester doen op locatie een uitgebreid video-interview. Het is een diepgaand gesprek waarin verschillende aspecten van strategie en ondernemerschap aan de orde komen. Deze video is opgenomen op in maart 2021. Je kunt ook selectief door de video heen: hieronder zie je wanneer welke onderwerpen aan bod komen.

Tijd en onderwerpen

00:00

00:48

05:31

09:28

12:28

16:26

19:42

24:03

25:43

27:12

29:57

34:32

37:24

39:44

42:02

46:39

47:49

Intro

Nieuwe artistieke vorm

Missie en euro's

Uitdaging van stijgende kosten en fusie

Derde geldstroom

Marketing

Financiering en risico's

Voorinvesteringen

Coronacrisis

Digitalisering: tips voor instellingen

Langetermijndenken

Innovatie

Toekomst ITALive

Invloed op financieringsmodel

Toekomst van regulier theater

Inspelen op kans of omgaan met bedreiging

Focus

Over Wouter van Ransbeek

Vanaf begin 2018 tot eind 2021 was Wouter van Ransbeek (1977) directeur bij Internationaal Theater Amsterdam, samen met Ivo van Hove en Margreet Wieringa. Hij studeerde Politieke Wetenschappen en Theaterwetenschappen in België en Oostenrijk. Hij begon zijn carrière in het theater als personal assistant van Gerard Mortier bij het Duitse theaterfestival Ruhrtriënnale. Momenteel oriënteert Wouter zich op een nieuwe stap in zijn carrière.

Over Strategie in Beeld

Hoe zijn directeuren en zakelijk leiders in de cultuursector bezig met strategie, ondernemerschap en professionele ontwikkeling? We bevragen hen in de bijeenkomsten- en videoreeks Strategie in Beeld. Lees meer interviews.