Skip naar content
Skip naar content

Interview Interview met Jan Teeuwisse over de strategie van Beelden aan Zee - Strategie in Beeld

Mede mogelijk gemaakt door het Europees Sociaal Fonds

Lees er meer over

Een directeur of zakelijk leider uitgebreid uithoren over diens ondernemerschap en strategische keuzes: dat deden we samen met publiek tijdens de bijeenkomstenreeks Strategie in Beeld. Nu met elkaar in een zaal zitten niet kan, doen we dit via een video-interview. In deze eerste aflevering: Jan Teeuwisse, voormalig directeur van het subsidie-onafhankelijke museum Beelden aan Zee.

Die verwarming op de hoogste stand, die kenden we niet. Dus we wisten niet beter dan dat we onze eigen salarissen moesten verdienen.

Over de videoreeks

Boris Franssen en Karen de Meester doen op locatie een uitgebreid video-interview. Het is een diepgaand gesprek om echt even voor te gaan zitten. Deze video is opgenomen in december 2020. Je kunt ook selectief door de video heen: hieronder zie je wanneer welke onderwerpen aan bod komen.

Video-interview met Jan Teeuwisse

Je cookievoorkeuren staan het helaas niet toe om deze video weer te geven. Accepteer marketing cookies om de video te bekijken.

Deze video is ondertiteld. Klik rechtsonder in de video op het icoon voor ondertiteling om deze te starten. Of bekijk hier de transcriptie van het interview.

Is de video niet zichtbaar? Bekijk de video dan via ons YouTube kanaal.

Tijd en onderwerpen

00:48

01:40

02:25

08:31

10:53

13:00

16:39

22:43

28:03

29:59

35:54

38:03

38:59

40:33

43:50

45:18

46:58

Cultureel Ondermemen

Subsidie-onafhankelijke organisatie

Uitdagingen bij aantreden

Strategie

Keuzes maken

Ambitie

Blockbusters

Doelgroepen

Bedrijfsvoering

Samenwerking bedrijfsleven

Betrekken van gevers

Vrij besteedbaar geld

Samenwerking bedrijfsleven en BankGiro Loterij

Coronacrisis

Digitaal aanbod

Governance via bestuursmodel

Tips voor andere organisaties in de sector

Over Jan Teeuwisse

Jan Teeuwisse was vanaf 2002 tot 1 mei 2022 directeur van Beelden aan Zee. Hij heeft door de jaren heen een schat aan kennis en ervaring opgebouwd. Het particuliere museum heeft onder zijn leiding een hele ontwikkeling doorgemaakt, waar hij graag en goed over vertelt.

Eerder interviewden we Teeuwisse over het vinden van steun (en geld) via minder geijkte paden.

Over Strategie in Beeld

Hoe zijn directeuren en zakelijk leiders in de cultuursector bezig met strategie, ondernemerschap en professionele ontwikkeling? We bevragen hen in de bijeenkomsten- en videoreeks Strategie in Beeld. Lees meer interviews >