Skip naar content
Skip naar content

Interview Het belang van een goede website volgens keramist Diana Wempe

Diana Wempe stond 20 jaar als kunstdocent voor de klas. Toen ze in 2015 afstudeerde aan de Breitner Academie kreeg ze weer zin om vrij beeldend werk te maken. In 2018 opende ze haar eigen keramiekstudio. Daar geeft ze, heel kleinschalig, workshops en masterclasses draaien en handvormen. Daarnaast maakt ze eigen werk. Begin 2022 nam ze deel aan de workshop van Eline Levering om haar ondernemersvaardigheden te versterken.

Foto Studio Keramiek website
Diana Wempe

Is een website belangrijk?

“Ik denk dat het heel belangrijk is om een goede website te hebben. Voor mij is een website continu nadenken over welke kant je opgaat, wat je aanbiedt en hoe je dat zo duidelijk mogelijk overbrengt. Dat houdt mij zelf ook scherp.”

Op je website bied je alleen les aan. Waarom niet je vrije werk?

“Daar heb ik over nagedacht en veel over gepraat met andere mensen. Als ik ergens wil exposeren, dan wil ik niet mijn website studiokeramiek.nl doorgeven. Daar geef ik les. Dat is een heel andere doelgroep. Ik heb dus besloten dat ik twee aparte websites ga maken: een voor mijn lessen en een voor mijn vrije werk.”

Wat heb je geleerd tijdens de workshop van Eline?

“Vooral: niet te veel tekst. En een heldere structuur, met een paar duidelijke koppen. Ook kijken naar voorbeelden en verschillende soorten websites heeft me heel erg geholpen. Sommige websites zijn echt heel onduidelijk. Of je wordt overstelpt met tekst. Voorbeelden zijn heel goed om je daar bewust van te worden.”

Dat is het fijne van de oefening: ik heb nu een lijst van mensen die ik om hulp en feedback kan vragen.

Is je website nu klaar?

“Ik blijf mijn website aanpassen en aanscherpen. Ik ontwikkel mezelf verder en ook mijn aanbod verandert. Misschien is er volgend jaar alweer zoveel veranderd dat ik er weer eens iemand met een professioneel oog naar laat kijken. Dat is het fijne van de oefening: ik heb nu een lijst van mensen die ik om hulp en feedback kan vragen.”

Heb je tips voor anderen?

Blijf met een afstand kijken naar je website en wat je te bieden hebt. En bij elkaar afkijken is goed! Kijk dan niet alleen naar websites van anderen, maar ook bij gelijkgestemden op Instagram.”