Skip naar content
Skip naar content

Overzicht Financieren

Je wilt een idee of project realiseren? Hoe kan je hiervoor voldoende inkomsten genereren? Je wilt investeren in een product, activiteit of onderneming? Hoe doe je dat? Een groot deel van de financiering binnen de cultuursector bestaat uit - vaak projectgebonden - geefgeld, overheidssubsidies en filantropie. Maar er is meer mogelijk! Cultuur+Ondernemen helpt je bij het vinden van financiering en maakt je hierin wegwijs.

Wegwijs in de cultuurfinanciering

Als de pioniers van de cultuurfinanciering zoeken wij voortdurend naar passende financieringsinstrumenten voor de cultuursector. Wij doen onderzoek, houden in de gaten wat er speelt, maken dilemma’s bespreekbaar en zetten experimenten op. Ook hierbij betrekken wij experts uit verschillende sectoren.

Voor kunstenaars, creatieven en organisaties hebben we de Culturele Financieringswijzer ontwikkeld.

Lenen om te investeren

Ben jij op zoek naar geld voor een project, product of de continuïteit van je onderneming? Als jouw investering zichzelf kan terugverdienen, kom je waarschijnlijk in aanmerking voor een lening. Cultuur+Ondernemen heeft verschillende leningen passend voor kunstenaars, creatieve makers en culturele organisaties. Deze zijn speciaal voor de sector en worden tegen gunstige voorwaarden verstrekt. Sommige cultuurleningen zijn bovendien corona-gerelateerd. Lees meer over de leenmogelijkheden.

Advies en begeleiding

Heb je vragen op zakelijk gebied over bijvoorbeeld het formuleren van een subsidieaanvraag of businessplan? Wil je werken aan een financiële strategie of juist meer kennis over financieringsbronnen? Of heb je een vraag over een passend online verdienmodel? De kans is groot dat wij voor jou een match kunnen maken met een passende adviseur met de juiste expertise en een schat van ervaring in het kunstveld.

Wij geven die adviezen en begeleiding één-op-één, maar ook met bijeenkomsten en door het online beschikbaar stellen van informatie en tools. Houd hiervoor onze agenda en/of nieuwsbrief in de gaten.