Skip naar content
Skip naar content

Interview met Stichting Noorderkerkconcerten - tekst

Ilonka van den Bercken, directeur Stichting Noorderkerkconcerten: “Het zit er alweer op, Digitaal DNA 2. Het was eigenlijk echt een snelkookpantraject, met drie meetings en daartussen moest het eigenlijk allemaal gebeuren. Ja, we zijn een stap verder in het implementeren ervan. We gaan nu de campagnes die we voor ogen hadden ook echt invullen.

Wat voor ons, Noorderkerkconcerten, aan de hand was toen ik instapte in het traject van Digitaal DNA 2, was dat we ook in een grote interne artistieke omwenteling zitten. We zijn een nieuw plan aan het lanceren, ook om echt de toekomst in te kunnen gaan. En de gedachten die we hier ontwikkeld hebben in dit traject, hebben daar mooi een plek gekregen.

En dan willen we in januari echt met een toch baanbrekend nieuw concept komen hoe wij een programmering in gaan zetten. De uitingen spelen digitaal daar een grote rol.

Het samenwerken met de studenten was echt een cadeautje. Dat stond al heel lang op ons eigen verlanglijstje in de vorm van het zoeken van stagiaires en nu kon dat opeens. Dat was ook echt heel leuk. Ze hadden heel verfrissende inzichten en ook leuke ideeën bedacht. We kijken ook wel op onze beurt wat we daarvan mee kunnen nemen. Maar eigenlijk het samenwerkingsproces zelf was daarmee ook al heel waardevol.

Mijn tip voor andere organisaties is: als je de kans hebt, stap in dit traject als het weer wordt gedaan. Het is ontzettend leuk om hierover te sparren. Je hebt toch de spreekwoordelijke stok achter de deur, waarmee je ook je eigen bestuur weer aan de jas kan trekken, je eigen team, je toch echt op de agenda kan zetten waar je het over wil hebben.

Mijn inzicht is ook dat het klopt dat je ook echt je eigen ideeën eerst kan benoemen en dat daar ook een digitale vertaling voor is.

De meerwaarde zat voor ons concreet in dat je in contact bent met collega's, maar ook de beschikbaarheid van verschillende expertises, dus de verschillende samenwerkingspartners, DEN, New Nodes, Cultuur+Ondernemen. Daar mochten we veel contact mee hebben. Die combinatie is natuurlijk heel waardevol.”