Cultuur+Ondernemen

Stichting Cultuur+Ondernemen is hét kenniscentrum voor ondernemerschap in de cultuursector. Lees meer of plan direct een oriëntatiegesprek.

Maandag 22 april zijn wij gesloten in verband met Pasen. Wij wensen jou ook een fijn lang weekend!  

Stream My Event

Ondernemers vertellen hoe zij hun lening besteden. Dit keer: Stream My Event

Wij wilden duidelijkheid en met een Talentlening weet je wat je krijgt

Live streaming & recording en creatieve producties: dat doet Stream My Event. "Wij zijn een facilitair bedrijf voor videoproducties en bekostigen op die manier de ontwikkeling van nieuwe, eigen producten en technieken", zegt producer Thom van der Veen (31). "Wij werken op het snijvlak van techniek en creativiteit. Het is geweldig om met zowel techneuten als creatievelingen samen te werken."

Stream My Event maakt gebruik van de Talentlening. "Allereerst gebruikten we de lening voor de samenwerking met A-lab bij wie we ruimte huren en voor wie we klussen doen. Daarnaast hebben we inboedel aangeschaft om werkplekken te kunnen inrichten en verhuren. En we hebben nieuwe apparatuur gekocht voor ons productiebedrijf. De lening hebben we niet meteen volledig besteed. De veranderingen op technisch gebied gaan immers zo snel: het is verstandiger om wat achter de hand te houden."

"Als vof bestaan we nu anderhalf jaar. Wij gingen ervan uit dat het als startend bedrijf moeilijk was om een banklening te krijgen. En ervaringen om mij heen maakten duidelijk dat je voor subsidie aan allerlei voorwaarden moet voldoen. Wij wilden duidelijkheid, en met een Talentlening weet je wat je krijgt."

Thom kijkt met een tevreden gevoel terug op het aanvragen van de lening. "Het was vrij snel geregeld, alhoewel de feedback op onze eerste aanvraag vrij kritisch was. Maar in een verhelderend gesprek bij het Fonds Cultuur+Financiering kregen we de kans om onze plannen beter toe te lichten."

Meer weten?
Wil jij net als Stream My Event je mogelijkheden vergroten door een lening? Bekijk dan eens onze leningproducten of neem contact op met Renate

Deel deze pagina

Wat Cultuur+Ondernemen kan doen voor kunstenaars, culturele organisaties en bedrijven

Bekijk ons productoverzicht