Cultuur+Ondernemen

Stichting Cultuur+Ondernemen is hét kenniscentrum voor ondernemerschap in de cultuursector. Lees meer of plan direct een oriëntatiegesprek.

Maandag 22 april zijn wij gesloten in verband met Pasen. Wij wensen jou ook een fijn lang weekend!  

Harpiste

Nanja Bakker

Ondernemers vertellen hoe zij hun lening besteden. Dit keer: harpiste Nanja Bakker

Mijn muziek op een uitvaart of bij een bruiloft, het past allemaal, muziek is emotie

Na het conservatorium startte Nanja Bakker in 2006 haar eigen onderneming als harpiste. Met de groei van haar praktijk en om jong en oud harp te kunnen leren spelen, moest zij investeren in twee Keltische lesharpen. Eén harp kon zij met eigen middelen financieren, voor de tweede harp heeft zij een lening van Fonds Cultuur+Financiering afgesloten. "Er zijn weinig partijen die kunnen helpen bij de investering in een goed en kostbaar instrument. Voor een investering van het Muziekinstrumentenfonds kwam ik niet in aanmerking omdat ik eerst een andere studie heb gevolgd en daardoor de continuïteit in mijn muziek carrière miste", aldus Nanja. Met de twee lesharpen geeft zij muzieklessen in Wageningen aan 25 leerlingen, de jongste is 7, de oudste is 60 jaar. Daarnaast bespeelt Nanja de Keltische harp op allerlei gelegenheden en vormt zij een duo met Anouk Platenkamp, genaamd Isiltir.

Voordat Nanja de twee harpen aanschafte, gaf zij haar lessen bij de leerlingen thuis. Dit koste haar erg veel reistijd. Met de twee lesharpen is Nanja nu volledig toegerust om leerlingen in haar eigen huis te ontvangen en houdt zij meer tijd over om haar eigen muzikale talent te ontwikkelen. En dat brengt Nanja dichter bij haar droom, namelijk veel optreden met haar Keltische harpmuziek.

Aan alle muzikanten die zich willen ontwikkelen tot ondernemer in de muziek wil ze het volgende meegegeven: "Blijf niet wachten op die ene kans met dat ene concert, maar neem de regie in eigen hand. De Cultuurlening stelt mij in staat een gedegen beroepspraktijk op te bouwen, dat mij de tijd en vrijheid geeft me verder te ontwikkelen als harpiste en mijn droom te realiseren."

Meer weten?
Wil jij net als Nanja je mogelijkheden vergroten door een lening? Bekijk dan eens onze leningproducten of neem contact op met Renate

Deel deze pagina

Wat Cultuur+Ondernemen kan doen voor kunstenaars, culturele organisaties en bedrijven

Bekijk ons productoverzicht