Skip naar content
Skip naar content

Ervaringsverhaal Zakelijk richting aan artistieke plannen door een oriëntatiegesprek

Wat Delic (triphopduo Peter en Huda Blom) maakt, is nogal uniek. Hun multidisciplinaire albums bestaan uit een combinatie van beeldende kunst en muziek. De muziek op het album is de soundtrack bij de beeldende kunst, de twee vormen zijn complementair aan elkaar. “Tegelijkertijd is dat ook lastig”, vertelt Huda. “Want waar verkoop je het? En welke prijs past erbij? We hadden behoefte aan iemand die van buitenaf met ons mee kon kijken.”

Uitzoomen om het pad te bepalen

Alles wat Delic maakt, komt uit eigen keuken. Huda schrijft songs en zingt. Peter, ook wel bekend als voormalig lid van de Zwolse hiphopformatie Opgezwolle, zorgt voor de beats en het artwork. Huda: “We zijn zowel makers als degenen die het bedrijf moeten runnen. Dat maakt het soms lastig om uit te zoomen.” De belangrijkste vraag, vult Peter aan, was: waar willen we over tien jaar staan? “We hebben genoeg werklust en ideeën, dat is het probleem niet. Het is meer de vraag: wat doen we wel of juist niet. Zo'n strategie geeft onze plannen richting.” Ook in het vinden van een verdienmodel voor hun unieke product was het duo zoekende. “Welke afzetkanalen en prijs passen erbij?”

Delic & Huda

Goede match

Het oriëntatiegesprek leverde prettige inzichten op, vertelt Peter. “Zoals iets heel simpels: ons product past wel heel goed in een museumwinkel. Daar hadden we zelf nog niet bij stilgestaan.” En ook over prijsstelling hadden ze een goed gesprek. “Wat we maken is een conversation piece. Daar mag je écht wel wat voor vragen.” Het eerste gesprek bij Cultuur+Ondernemen was aanleiding voor meer. Peter en Huda werken op dit moment aan een zakelijk plan met adviseur Alexander Ramselaar. Peter: “Hij heeft een groot netwerk in de kunstwereld en nationale en internationale kennis, dus voor ons is dit een fijne match.”

Aanrader

Huda: “Het is heel prettig dat het oriëntatiegesprek zo laagdrempelig is. Binnen no-time word je teruggemaild, het gesprek is zo gepland. Het heeft ons echt verder geholpen.” Peter: “Ook het feit dat Cultuur+Ondernemen door kan verwijzen naar een expert als dat nodig is, werkt prettig. Anders waren we nooit bij Alexander terecht gekomen. Wel zochten we ook nog een allround projectmanager. Daar konden ze ons helaas niet aan helpen." Lachend: "Dus als je nog iemand weet? Maar verder zijn we erg tevreden over het advies dat we hebben gekregen.”

Met het oriëntatiegesprek voorzien onze experts je van advies op maat. Ze zijn een onafhankelijk sparringpartner, of je vraag nu over zakelijke ontwikkeling, financiering of besturen en toezichthouden gaat.